Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Drengen og byen

Deltagere: 4 spillere, inklusive en medspillende spilformidler

Af

✏️Niels Ladefoged Rasmussen
✏️Anne Vinkel

Foromtale

De skabede løver slænger sig som altid i solen i arbejderkvarterernes baggårde, ligeglade med støjen fra automobilerne og sporvognene. Bohemer og futurister drikker absinth på fortovscafeerne og betragter de flydende ligbrændinger på floden Akeron. I en faldefærdig bygning på Kirkebakken spuler en gorilla i blomstret kjole sin balkon for visne blade.

I hjertet af Itras By er alt præcis så usædvanligt, som det plejer. Men man kan mærke det allerede: Ting begynder at blive trævlede i kanten. Farverne falmer og der er ikke den samme klarhed i luften på de tidlige efterårsnætter. Efterhånden begynder ting at forsvinde - et hus, et tårn, en plads, hvor de gamle damer fodrede duer, der kun talte i haiku. Folk går forbi og bemærker ikke, at de ting ikke er der mere, men et sted dybt i deres hjerter ved de, at Itras by er blevet et vidunder fattigere. Som denne sorgfulde fornemmelse af meningsløshed breder sig, falmer byen stadig hurtigere.

Ingen ved hvorfor, og ingen begiver sig af med at spekulere over det, men en gang i hver generation – eller bare en gang imellem – bliver der født en dreng, som skal genskabe Itras By, så den ikke går tabt.

I en forladt fabrikshal mødes væverskerne, for deres tid er kommet. Og et sted i Itras by vågner en dreng og ved endnu ikke, at hans livs eventyr skal til at begynde.


Drengen og Byen er et fortællescenarie, der introducerer det norske, surrealistiske rollespil Itras By på dansk grund. I den evige 1920'erby kaldet Itras By står døren til det kaotiske og underbevidste altid på klem, og spillet er præget af en drømmende surrealisme, der er følelsesfuld snarere end fjollet.

Scenariet lægger fortællingen i spillernes hænder og giver jer redskaberne til at skabe en historie og en setting, som er jeres egen. I skikkelse af tre væverkser vil i sammen spinde en utrolig historie om en dreng og hans liv og skæbne i den smukkeste by, I kan drømme.

Itras By er din by - Drengen og Byen er din fortælling!

Spillet på

Fastaval (2010)


Indsend rettelser for denne side