Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Monstre

Forside til Monstre

(AKA: Monsters)

System: Systemløst
Genre: Gyser
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af

✏️Simon Steen Hansen
🎨Frantz Nicolaus Klindt Nielsen
📰Simon Steen Hansen
📰Niels Jensen

FE Con (2022), Rolf Krake Skolen, Holstebro, Danmark

ArrangørKirstine Godiksen

Download

PDF Scenariet [dansk] (3,3 MB)
PDF Scener [dansk] (0,7 MB)
PDF Appendix [dansk] (4,3 MB)
PDF Spilpersoner [dansk] (8 MB)

Foromtale

Ulven lader bussen holde i tomgang, mens den koldt betragter børnene myldre ud fra skolegården. Alle de søde, små børn. Den fører sin ene sorte, behårede pote op til gabet med en smøg, uden at fjerne sit blik fra børnene, der hele tiden kommer nærmere. Den slikker sig om munden.

Nogle aftener i oktober er der et helt særligt vejr. Der er frost i luften, og man kan lige akkurat skimte sin egen ånde. Der hænger en svag dis over landskabet, og man kan mærke lugten af røg i næseborene. Sådanne aftener kalder børnene for heksenætter. Når de er på vej hjem fra bogbussen med en stak bøger under armen, eller cykler hurtigt afsted i tusmørket for ikke at komme for sent til aftensmad, så tænker de, at hvis der virkeligt fandtes hekse og trolde, så ville det være aftener som disse, at de ville komme og tage én. Og så sætter børnene langsomt farten op.

Efteråret er kommet til en lille by ude på landet, og byens børn er begyndt at forsvinde. De voksne kan ikke se, at der er noget galt. Men det kan fire børn, der lider af mareridt dette efterår. Frygtelige mareridt om monstre og ting, der lurer i mørket. De vil snart opdage, at der ikke kun findes monstre i deres drømme. De findes også i virkeligheden. Og intet er, som de voksne siger.

Et barskt scenarie om monstre, voksne, børn og grufulde gerninger.

Spillet på

Fastaval (2008)
Black Box Horsens (2017)
FE Con (2022)

Priser

Fastaval (2008)

Vinder, Bedste Fortælling
Barneangst, mareridt og hjerteskærende grumhed gennemstrømmer en historie om at kæmpe for sin barndom og på egen hånd besejre de mørke kræfter, som holder byen i et jerngreb.
Nomineret, Bedste Roller
En sammentømret venneflok kæmper med hver deres personlige frygt. Når mareridt og monstre slår kløerne i, viser sprækkerne sig.
Nomineret, Bedste Formidling
Historiens sjæl og stemning skinner klart igennem i den veloplagte tekst. Brugbare oversigter og opsummeringer fungerer som tydelige vejskilte i det simple og effektive layout.


Indsend rettelser for denne side