Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

En lærke lettede

Forside til En lærke lettede

System: Systemløst
Genre: Drama
Deltagere: 4 spillere

Af

✏️Mikkel Bækgaard

Download

Zip Scenariet [dansk] (51,7 MB)

Foromtale

Danmark, befrielsesdagen, 1945

Døren bryder op og de braser ind. Med armbind, hjelme og maskingeværer. Råber. Men det er danske ord. De vælter mig omkuld. Hun skriger bag mig. Det er hende, de vil have. Snart er de væk. Og det er hun også. Jeg ligger iskold tilbage.

Dannebrog i gaderne. Lys i vinduerne. Brændende gardiner og fællessang.

Gadekampe ved Knippelsbro. Et tordnende maskingevær. Ordrer på tysk og senere på dansk. Lig i gaderne.

Kærlighed og eufori. Fællesskab og en kogende glæde. En lærke lettede og tusind fulgte. Klokkers kimen og en ny fremtid.

Han sidder bag bordet. Ved, de vil komme. Ser på sin revolver. Måske skal han selv slutte det. Nej, han har gjort det, han måtte gøre. Havde ikke noget valg. Ved hvert råb fra gaden tænker han, at nu er det nu …

Tableauer fra Danmarks befrielse. Om godt og ondt og det grå midt imellem. Det blodigste døgn i nyere dansk historie. Og det hele sat i gang klokken 20.35, da BBC skrattende sagde: ”I dette øjeblik meddeles det …”

Spillet på

Fastaval 007 (2007)

Priser

Fastaval 007 (2007)

Nomineret, Bedste Scenarie
Scenariets velovervejede form trækker befrielsens nuancer og kontraster frem i lyset og engagerer spillerne i en vigtig og stadig aktuel debat.
Nomineret, Bedste Fortælling
Frihedsbudskabet sætter gang i en dramatisk fortælling, hvis tæt sammenvævede handlingstråde skaber en på samme tid storslået og rørende skildring af en skelsættende dag i Danmarks historie.
Nomineret, Bedste Roller
Med åbne spørgsmål og vedkommende dilemmaer tvinges spillerne til at forholde sig til rollen og træffe de svære valg mellem idealer og virkelighed.


Indsend rettelser for denne side