Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Venus-passagen

Forside til Venus-passagen

System: Storyteller System
Genre: Drama, Gyser, Projekt R'lyeh
Deltagere: 1 GM, 6 spillere

Af

✏️Per von Fischer
🎨Louise Hessellund
🎨Palle Schmidt

Download

PDF Scenariet [dansk] (3,8 MB)

Foromtale

- et psykologisk drama anno 1769

Efter et halvt år på søen er HMS The Endeavour Bark nået til Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Endeavour er sendt på en videnskabelig mission af den engelske regering, og stemningen ombord er anspændt. Skibets øverstkommanderende er den legendariske James Cook, flådens mest begavede kartograf.

Endeavours besætning udgøres af 94 hårdføre søfolk, officerer og marinesoldater, 6 civile videnskabsfolk, 2 hunde, 1 ged og adskillige høns.

Videnskabsmændene ombord er udsendt for at observere planeten Venus' passage mellem Jorden og Solen, et sjældent astronomisk tilfælde. Under overfladen lurer mistroen og misundelsen, magtbegæret. Det er som om, de sydlige himmelstrøg indvirker på folkene.

Hvad der foregår i de lukkede kahytter efter solnedgang, er ikke altid lige behageligt. Endeavours indre summer af forbudte lyster, indestængt frygt og afdæmpede håb, og hendes sømbeslåede egeplanker kærtegnes af havets iskolde vand. Det er i selvsamme kolde, arktiske hav det første tegn på, at der er noget galt observeres: en mørk ubestemmelig, tilsyneladende sammensurret genstand flyder få hundrede meter styrbord om skibet.

Samtidig sætter videnskabsfolkene sig til bords hos kaptajnen i den store kahyt, endnu alle overbevist om vigtigheden og gennemførligheden af deres mission.

Et anderledes og krævendende scenarie, hvor temaet er 'frygten i dig selv', og hvor spilpersonernes psykologi spiller en væsentlig rolle.

Spillet på

Spiltræf X (1994)
Fastaval (1995)
TRoA's Interne Jule-Hygge-Con (1996)
TRoA Con (2011)

Priser

Fastaval (1995)

Nomineret, Bedste Spilpersoner
Nomineret, Bedste Redigering

LinksIndsend rettelser for denne side