Über Alexandria
Hilf uns: Aufgabenliste
Korrektionen einschicken

Nach Spielen suchen
Markierungen
Alexandria in Zahlen

Locations
Kalender
Blog-Feeds
Preise
Das Jost-Spiel

Uns kontaktieren
Privatsphärepolitik
Einloggen:
Language icon Sprache wählen:

dadeennbsv

Anerkennungen und Preise

Übersicht über Gewinner von und Nominierten für Forum. Gewinner sind mit Unterstrichung vermerkt.

Forum

Forum prisuddelingsreception (2024)

Årets Bifald

Nadia Due Herbst
Nadia nomineres til årets bifald for sit store arbejde i mange større og mindre fællesskaber i Bifrostmiljøet. 0m det er som bestyrelsesmedlem i Rollespilsforeningen Saga, Arrangørarbejdet i Nordheim - Den Magiske Skole i Odense eller hendes store arbejde med Magiske Dage, der bringer lidt af magiens verden til mange tusinde mennesker, så kaster Nadia sig ind i arbejdet med en ukuelig vilje og drivkraft.

Nadia formår at samle frivillige og aktører fra store dele afDanmark og har også givet sig i kast med store Bifrost arrangementer, som Forum og Knudepunkt. Nadia er den sikre hånd bag kulisserne, mesteren af excel-arket, en effektiv organisator med styr på kommunikation og økonomi.

Nadia nomineres for sit store arbejde med de store og små Bifrostfællesskaber, for at bringe rollespil ud til en større gruppe og for altid at skabe en tryg stabil kerne i alt det arbejde, hun engagerer sig i.
Bjørn-Morten Vang Gundersen
Bjørn-Morten er nomineret til Årets Bifald takket være hans langvarige engagement og unikke bidrag til rollespilsmiljøet. Med scenarier til ESFROAG siden 2010, seneste projekter på Fastaval og Høstspillet, samt komposition af sange til events som College Of Wizardy, har han konsekvent løftet niveauet for spiloplevelser.

Hans dedikation strækker sig også til fotografi, hvor han ikke blot har dokumenteret store arrangementer som Daemon og Winter Tradition professionelt, men også gratis delt sit talent ved andre scenarier som West End High og Den magiske Skole Aarhus. Bjørn-Morten fortjener prisen, ikke kun for sin kreativitet, men også for at dele den med hele rollespilsmiljøet.

Bjørn-Morten nomineres til Årets Bifald for hans ukuelige "ja-hat", og for at sætte fokus på bedre billeder til rollespil, så vi har endnu mere lyst til at vise vores hobby frem.
Cæcilie Olsson
Cæcilie startede sin kamp for et grønnere og mere naturrigt Bifrost i 2019, hvor hun sammen med Jesper Kristiansen startede projektet "Helt ud i skoven", et projekt støttet af friluftsrådet der skulle bane vejen for mere natur kendskab. Projektet blev færdigt med stor succes i 2021, men det var Cæcilie bestemt ikke, tværtimod!

Hun har siden da kæmpet med at få natur og dens mange muligheder med i Bifrost. Og det er faktisk lykkedes rigtigt godt!

Cæcilie er aktiv i friluftsrådet på vores vegne, hvor hun arbejder for at flere foreninger med børn og unge kan få adgang til grønne områder og faciliteter. Hun har deltaget i level-up weekender, sommerskoler, afholdt kurser for Bifrost medlemmer, hele tiden med det formål at vække begejstringen og forundringen for vores fantastiske natur hos alle hun møder. Vi kan takke Cæcilie for at utrolig mange Bifrost medlemmer har fået en ny respekt og forståelse for naturen og dyrelivet i de danske skove.

Cæcilie er en utrættelig force for Bifrosts adgang til flere og flere lokationer i hele landet og hendes kendskab til både den fysiske natur, men også de styrelser og foreninger der har brugsretten, har åbnet døre vi ikke turde drømme om.

Derudover har Cæcilie udarbejdet Bifrost første naturpolitik, som vi kommer til at arbejde med de næste mange år.
Jacob Kronby Schulze
Jacob nomineres til Årets Bifald for sit store arbejde med at holde fanen højt for hele miljøet.

Der er nærmest ingen, der har brugt mere tid på fællesskabet gennem årene end Jacob. Han har i en årrække siddet som formand for Bifrost, hvor han igennem tykt og tyndt har kæmpet for Bifrosts medlemmer, og har igennem årene været med til at løfte niveauet med en stor grad af professionalitet og en sjette sans for paragraffer.

Han har en stor forståelse for miljøet, og han har brugt utallige timer på at dele sine erfaringer videre til alle, der kunne drage nytte af dem. Han har været med til at nedbryde mange barrierer med hans villighed til at lytte og forstå, og har ihærdigt arbejdet for at give lokalforeningerne indsigt i, hvad Bifrost egentlig er.

Vigtigst af alt har Jacob et hjerte af guld, og hjælper uden at tøve, hvis nogen skulle spørge ham.
Mads Fløe
Mads Fløe fortjener uden tvivl nomineringen til Årets Bifald for hans utrættelige indsats og betydelige bidrag til brætspilsdesignsamfundet. Siden 2016, har han været hjernen bag Game Rush på Fastaval, hvor han med imponerende evne har inspireret mange til at designe deres første brætspil eller udfordret erfarne designere.

Mads har stået i spidsen for Designer's Retreat siden 2019, hvor brætspilsdesignere samles en hel weekend for at teste, udveksle erfaringer og opbygge forbindelser, og siden 2020 har han koordineret Designers Night på Aarhus Brætspilsfestival.

Mads arbejde strækker sig ud over Danmarks grænser og samler deltagere fra hele verden, og skal anerkendes med prisen, da alt, hvad han gør, udspringer af hans kærlighed til brætspil, og hans ønske om at dele sin ekspertise og støtte andre i deres rejse som brætspilsdesignere.

Dermed ville Årets Bifald være en velfortjent hyldest til hans exceptionelle bidrag til brætspilsverdenen.

Årets Ildsjæl

Emil Løhr Skafte Nielsen
Emil nomineres til Årets Ildsjæl for sit store arbejde i foreningen Kompagni Gottheim.

Emil er en af dem, der altid gør en ekstra indsats. Han brænder for at skabe nye projekter og oplevelser, og er en afdrivkræfterne bag foreningens vækst i årets løb.

Han har over det seneste år startet en lang række projekter i foreningen, der er med til at holde rollespilsmiljøet på Bornholm aktivt, blandt andet liverollespilskampagnen Ved Flodens Bred, hvor han agerer spilmester.

Han har arrangeret foreningsdage, hvor børn og unge kan komme og prøve kræfter med brætspil eller figurspil, og stod i foråret for at tage foreningens hold med til Krigslive under den bornholmske fane.

Kort sagt lægger Emil utroligt meget arbejde i at løfte fællesskabet hver eneste dag, og hans entusiasme og gåpåmod smitter af på alle omkring ham.

Emil er nomineret, fordi han er den type ildsjæl, enhver forening ville være heldig at have.
Martin Alring
Martin er nomineret for hans kæmpe arbejde i foreningen Rollespilslauget og området omkring Holbæk.

Han går forrest hver gang uanset om der skal løftes tunge ting eller fondssøges.

Han har succes med Stort set alt han kaster sig ud i, og formår virkelig, med sit frivillige arbejde at sætte Holbæk på Bifrost kortet.

Han står bag en uendelig liste af projekter så som, affaldsindsamling i naturen, halloween labyrint, kamptræning for unge og at skaffe lokaler til foreningen for bare at nævne et par.

Det skal siges at Martins version af lokaler inkludere 650 kvm værksted, industrikøkken, biograf og spillerum.

Selv med alle disse projekter formår Martin ligeledes at inkludere gamle som nye rollespillere og er ikke bange for at lade folk vokse i opgaven og lære fra sig.

For at citere indstillingen "Hvis det ikke er en ildsjæl, hvad er så?"
Hjalte Søsborg-Würtz
Hjalte nomineres som årets ildsjæl for sit store arbejde i Skovens Herskere.

Siden Skovens Herskere blev dannet i 2021 har Hjalte fungeret som foreningens rygrad og arbejder utrætteligt med foreningen.

Hjalte er foreningens formand, tager initiativ, skriver plots og står for events.

Han er integral for foreningens oprettelse og udvikling.

Hjaltes rolle i Skovens Herskere gør en stor forskel for en masse børn og unge mennesker, der ikke Ville have et alternativ uden skovens herskere og alt Hjaltes arbejde.

Særligt arbejder de på en ny måde, hvor børn i alle aldre kan deltage, da forældrene også deltager i aktiviteten.

Hjalte nomineres altså for sit store arbejde i at grundlægge en ny forening, for sit bestyrelsesarbejde og alt det frivillige arbejde han lægger i foreningens aktiviteter og unge medlemmer.
Xander Lerwick Endahl
Xander er nomineret til Årets ildsjæl i 2023 for hans arbejde med renovering af foreningslokaler. Han har kastet sig over projektet med en iver og entusiasme der smitter af på resten af medlemmerne.

Udover at have stået for fondssøgningen der gjorde projektet muligt, har han ligeledes ageret projektleder og personligt involveret sig og bidraget til alle aspekterne af byggeriet. Han har formået at inkludere og motivere Rollespilfabrikkens medlemmer og gået forrest med de over 400+ timers frivilligt arbejde der allerede er lagt.

Udover overstående arbejde står Xander ligeledes for foreningens køretøjer.

Han sørger for de altid er klar til næste projekt. Sidst men ikke mindst arrangerer han masser af sociale arrangementer.

Alt dette gør at vi mener Xander er den type ildsjæl frivillige foreninger er bygget af, og derfor også fortjener at blive nomineret til Årets Ildsjæl i Bifrost.
Natasha Harvøee
Natasha nomineres som årets ildsjæl for hendes store arbejde i Hareskoven

Natasha har de sidste 8 år i Hareskoven vist, at hendes hjerte brænder for kampagnen, foreningen og hendes mange spillere.

I gode som svære tider har Natasha med godt hjerte og social tæft navigeret den store spillergruppe og har sikret at Hareskovens historiske kampagne bliver ført med sikker hånd.

En vigtig del af Natashas arbejde de senere år, har været at sikre en god tone mellem arrangører og spillere.

Natasha har arbejdet med det sociale fællesskab omkring Hareskoven og sat gode rammer for relationen og kommunikationen mellem arrangører og spillere.

Natasha indstilles altså for sit store arbejde som arrangør, sit drive for hele tiden at forbedre sig selv og kampagnen samt hendes arbejde med Hareskovens sociale fællesskab.

Forum (2022)

Årets Bifald

Sofie Liv Støvelbæk
Sofie nomineres for for at have sat et tydeligt aftryk på Bifrost, vores fællesskaber og store arrangementer. Sofie har en uendelig liste scenarier, arrangementer, både store som små, nationale som internationale, på CV'et, og flere på vej b.la. Knudepunkt 2023 her i Danmark, hvor hun aktivt har gjort en indsats for at inkludere og oplære de unge generationer, der kommer efter hende. Med clip-board i hånden, er hun kåret til Bifrosts "dronning af logistik", hvor hun med præcision, åbenhed og skarpe excel-ark har fået det umulige til at gå op, og fået selv den mest avancerede arrangementsopsætning til at virke legende let.

Men det er ikke kun hendes kompetencer som arrangør der skinner igennem, når man snakker om Sofie som forbillede. I alle sine år i miljøet har hun kæmpet for et større og bedre Bifrost, og et miljø omkring landsforeningen der kan rumme alle der vil være med. Hun har været næstforkvinde i Bifrosts hovedbestyrelse, og var med til at skabe Piger i Panser i 2009, og giver gerne sin viden videre til yngre arrangører, om at kunne tale for sig og vide, at man er noget værd.

Sofie er en kæmpe inspiration og et forbillede uden lige, og med sit arbejde, aftryk på Bifrostfællesskabet og stadige trang til at arrangere de store arrangementer, fortjener hun et stort bifald!
Klara Rotvig
Klara nomineres for sit årelange arbejde for at skabe rammerne for et tryggere Bifrost-Danmark. Hun har de sidste 5 år været med til at udvikle, undersøge og udbrede idéen om bl.a. tryghedsværter, sikkerhedsmekanikker og debriefinger. Hun har arbejdet ikke kun i udelukkende dansk kontekst, men tager også meget af sin viden og erfaring med hjem fra udlandet, hvor hun troligt deltager til konferencer, scenarier og andet med tryghed på dagsordenen. Det er takket være Klaras utrættelige arbejde og inspirerende formidling, at Bifrostfællesskabet har sat tryghed i førersædet i vores samtale om vores miljø og fællesskab. Uden hende, ville tryghedsværtsbegrebet ikke være så udbredt, som det er nu!

Hendes mange kurser, timer på sommerskolen og til Level-Up weekend har været startskuddet til en hel ny generation af tryghedsværter, det er godt klædt på tilBifrostfællesskabet arrangementer, foreninger og fællesskaber.

Hun hyldes for at bringe tryghed i vores fællesskaber i fokus, og lægge grobunden for at gøre Bifrost mere åbent, trygt og til et bedre sted! For det er hun en kæmpe inspiration, og fortjener et stort bifald!
Noah Lynge Adkins
Noah nomineres for sit non-stop arbejde for at udbrede og give det danske Bifrostfællesskab de bedste mulige muligheder, hvad end han har gjort det som hovedkraft bag et nyt ungelokalmiljø, i Bifrosts hovedbestyrelses mange udvalg, i sine andre foreningsarbejder eller i sit lokalpolitiske virke. Ingen, der har mødt Noah, er i tvivl om, at han de sidste mange år har brændt for - og stadig gør - at udvikle og gøre Bifrostfællesskabet endnu mere favnende. Senest har han som del af Folkeoplysningsudvalget i Aarhus været med til at etablere en ny ungepulje (Strakspuljen), som fører idéen om, at unge og nye arrangører skal have mulighed for at prøve alle de små, sjove, vilde projekter af, uden for meget økonomisk besvær, videre ind i en kommune, der ellers traditionelt har været tung at danse med som Bifrost-arrangør. Noah drømmer, og så gennemfører han det, og for den forandring, det skaber i Bifrostfællesskabet, fortjener han et stort bifald.
Mikkel Ørsøe
Nomineres for sine mange års arbejde for bedre sikkerhed i miljøet og sin rolle i det tunge politiske arbejde i forhold til erhvervelsen og udviklingen af Wonderland projektet. Det seneste år har han været en aktiv del af Wonderlands store renovering med alt fra fyldning af kælder, fikse toiletter til at trække ledninger i deres nye aktivitets-villa. Når han ikke bygger på Wonderland, laver sikkerhedsplaner og snakker med embedspersoner, rejser han landet rundt med sin kone og uddanner flere af Bifrosts aktive i førstehjælp.

Vi mener han fortjener at blive anerkendt af miljøet som en af de talrige personer, der driver os fremad og kan sikre at vi alle får fantastiske og sikre oplevelser i fremtiden.
Karen Bech Sørensen & Rebecca Alkjær Møller
Karen og Rebecca nomineres for at have løftet Fastaval i næsten et årti. Siden 2016 har Karen og Rebecca siddet som Infobosser i 6 år, hvorefter de nu sidder som generaler på 3. år hvilket er en formidabel præstation som Fastavalarrangører. De har stået overfor store beslutninger, både i coronanedlukningen og genoplivningen af Fastaval, men ved hver krise har deres lederskab været samlende og inspirerende for fællesskabet og Bifrost, hvoraf bl.a. deres online Fastaval model var en inspiration for andre fællesskabers under nedlukningen. Og selv med det kæmpe pres der kommer med at være generaler, er Rebecca og Karen ikke gået på deres kompromis med deres værdier. De to kompetente arrangører har gjort en kæmpe indsats for at byde unge arrangører ind på arrangørposter, i bunkeren og lytter til deres næsten 1000 deltagere, arrangører og aktive åbent, ærligt og i øjenhøjde. De arrangerer også det næste Fastaval, med målet om at inkludere endnu flere unge og nye arrangører ind i fællesskabet. Det fortjener de et stort bifald for!

Årets Ildsjæl

Christian Mandrup Møller
Vi nominerer Christian Mandrup Møller som årets ildsjæl for at være en engageret administrativ alt-muligt-mand, der har styrket det odenseanske rollespilsmiljø gennem de sidste mange år.

Han har været Føniks' repræsentant i Folkeoplysningsudvalget i 8-ish år (og er det stadig). Har har været en af drivkræfterne bag sammenlægningen af Rottehullet og Solhverv der forenede vores miljø og skabte Føniks.

Han har siddet i bestyrelsen i mange år før i tiden, men især det sidste år hvor han har været Formand, har han været en ildsjæl. Her har han bla. været en af drivkræfterne bag en tryghedshåndbog.

Han træder sjældent frem og promoverer sig selv, men sker der noget i Føniks, er der stor chance for at Christian har hjulpet til. Om det er med at søge fonde, starte nye projekter op, eller at gøre fællesskabet til et rart sted at være, så står han klar.
Daniel Vedel
Daniel nomineres til årets ildsjæl for det arbejde han har lagt i sin lokalforening, Hareskoven Rollespilsforening. Han har det sidste års tid løftet foreningen på mange måder: ved at stå for digitalisering af foreningens systemer, færdiggørelse af gamle projekter, igangsættelse af shelterbygning og ved at trække på sit netværk og skabe en spillerrekrutteringskampagne, der samarbejder med lokale nørde-virksomheder. Udover sine bedrifter er Daniel også i sig selv en motiverende og samlende kraft - han er god til at inddrage andre medlemmer i projekter, og inspirerer på en realistisk måde til deltage i og være med til at bygge foreningen endnu mere op. For det fortjener han at blive hyldet som en af Bifrosts mange ildsjæle!
René Skall
Rene har gennem de sidste par år gjort virkeligt meget for Star Wars Legion miljøet. Denne indsats viser han både ved at arrangere turneringer og her introducere nye spillere til figurspil i Star Wars universet, og ved at vise børn og unge hvordan man spiller, og hjulpet dem i gang med spillet på en god måde. Samtidig lægger han også et stort arbejde i at afholde en Star Wars legion qualifier senere på året, hvor flere spillere kommer til Aalborg for at vinde en billet til USA, og kvalificering til verdensmesterskabet. Dette event trækker spillere fra bla. Tyskland, Polen, Frankrig og Sverige.

På ganske få år han har bragt denne del af tabletop-miljøet i Danmark langt, og vi tiltrækker os som nævnt nu international opmærksomhed.
Martin Andreas Dahl Sinding
Martin nomineres til årets ildsjæl for det kæmpe arbejde, han stabilt og trofast lægger i sit lokalmiljø og alt, hvad det rører ved. For det første, så taler hans mange projekter for sig selv - Han er chef for 2 børnerollespilskampagner, laver bordrollespil for børn, arrangerer livescenarier, er erfaren fastavalforfatter til Fastaval OG laver FORUM i år, for andet år i træk. Alt sammen frivilligt.

Men ikke nok med det, så gør han et fantastisk stykke arbejde, og man kan altid regne med, at det arbejde Martin laver, er i orden. Han ved præcis hvad han er god til, hvornår han skal spørge om hjælp, og hvornår han ikke har tid til en opgave, og må sige nej. Han er en inspiration for resten af Rollespilsfabrikken, en fantastisk ven, det altid er åben og inkluderende og opmærksom på at alle har det godt i sit fællesskab.
Finian Westergaard
Finian nomineres til årets ildsjæl for at være den kæmpe stjerne, som han er, i Aarhus' lokalmiljø. Han er en af Elysions største støtter, der altid dukker op med en hjælpende hånd eller kloge ord. Samtidig er han også virkelig god til at sige fra på en god måde, når han ikke har tid/overskud, og opfordrer også andre til at passe på sig selv; noget som også er utrolig vigtigt for at kunne bevare ilden i frivilligt arbejde. Udover at Finian bare generelt er et stort forbillede, har han formået at fastholde stort set alle de nytilkomne i Elysions magiske skole - ved bare at være sit eget, engagerede selv, der møder dem, hvor de er, og aktivt lytter. Han nomineres altså for sit vedholdende virke i sin lokalforening; som arrangør, som en del af bestyrelsen og som aktiv deltager. Han er en kæmpe inspiration for andre arrangører, holdledere og medspillere, og foreningen ville simpelthen ikke være det samme uden ham. Det fortjener han en hyldest for!

Forum (2021)

Årets Ildsjæl

Ann Christensen
Ann har været en helt uundværlig force i Elysion. Ud over at være kasser, sidder hun også i ÅUF, hvor hun kæmper for et bedre rollespils muligheder i Århus. I Elysion er hun altid aktiv bestyrelsesmedlem, som gerne påtager sig de værste opgaver. Om det er administrativt, arrangør eller små ting som skal gøres. Hvis nye læringsmuligheder opstår, er hun altid den første på banen til at tage den viden til sig, og lære fra sig; fx trygheds mekanikker, spilteknikker mm. Når de andre ikke kan gennemskue bureaukratiet er det hende som altid finder en løsning og kan gennemskue reglerne. Kort sagt uden hende kunne rollespil i Elysion ikke gøre så glat som det gør med Anns fantastiske indsats.
Martin Brassøe
Martin, har altid været en bannerfører for figurspil i TRoA, og Nordjylland generelt, men derudover er han nomineret for at arbejde for at inddrage nørder af alle typer i TRoAs aktiviteter og sociale sammenhænge. Brassøe har alle dage arbejdet for at introducere og støtte op om unge og nye medlemmer der gerne vil lære Age of Sigmar, eller Warhammer 40.000 at kende, mens han aktivt støtter op om figurfælleskabet ved kontakt og deltagelse til egne og andres arrangementer, men sandelig også for at skabe aktiviteter og anledninger til at mødes om hobbyen i TRoAs lokaler. Særligt under nedlukningerne oplevede man at Brassøe støttede op om at få skabt indragende online arrangementer så flere kunne nyde en flig af det fysiske fællesskab. Brassøe stiller op både for TRoA, figurspillere, nørder og dem der er på vej til at blive "one of us!" Fællesskabet i TRoA er kun blevet bredere og mere inkluderende efter at Brassøe begyndte at folde sig ud.
Eva Mærsk
Eva har knoklet benhårdt igennem flere år på at skabe fokus på sammenhold, kommunikation og tryghed i det danske larpsamfund. Hun har særligt været en drivkraft i foreningen Pathfinders i Odense til at række ud og starte en "afdeling" af Magisk Skole op i Odense i samarbejde med Magiske Dage, så der kan være et godt, fantasifuldt og trygt univers for juniorspillere til at prøve kræfter med rollespil. Eva er altid lyttende og empatisk, men formår også at være en stålfast klippe for unge rollespillere som forbillede. Alt dette uden at nævne den indsats hun har gjort som bestyrelsesmedlem i Biforst, hvor hun også har brugt meget tid og energi på at få sat tryghed endnu mere tydeligt på dagsordenen.
Martin Klifforth
Martin er en ildsjæl som igennem de sidste mange år lagt et utal af timer i vores Hobby. Men i gennem det sidste år har Martin lagt en kæmpe indsat i ikke bare en forening men i to. Dragon Factorys børnerollespil og sommer senarie har han været en utømmelig kraft og en kilde til gå på mod og energi til dem omkring ham i Rollespilsfabrikken har han været en af de store drivkræfter bag at vi er nået så langt med Hytten som vi er. her har han knoklet i alt sin fritid på at skabe det bedste rammer for at vi andre kan spille rollespil og hygge os. Der til kan der skrives arrangør bag to af året store senarie. Men vigtigst af alt skal Martin hædres for at være den slags ildsjæl der smitter, han giver andre lyst til at arbejde mere og hårde grundet sit høje humør og høje arbejdsmoral.
Valentin Hoeck
Valentin har været drivkraften bag to store rollespilsprojekter i Føniks det sidste års tid. Mængden af arbejde Valentin har lavet kan man ikke sætte nok ord på, selv lige nu arbejder han i drivkraft på nye projekter kun til gavn for Føniks. Selv når han har lavet Ting to projekter har han doneret produktet vores foreningen. Dernæst sidder han også i bestyrelsen, for hvor vi andre dødelige kun har 24 timer i døgnet har Valentin lidt mere af give af. Til sidst og ikke mindst har en startet en ny junior kampagne Og der har Valentin heller ikke kunne lægge arbejdet fra sig, da han nærmest tager alt arbejdet fra de andre arrangører. Men trods alt Valentins hårde arbejde, har han ikke rigtig fået en officiel anerkendelse endnu for dette arbejde.

Årets Bifald

Feminister i Rustning
Feminister i Rustning har formået at samle et bredt fællesskab hvor folk føler sig velkomne, samtidig med at de sætter fokus på helt essentielle kulturelle punkter, som vi rollespillere har brug for at få sat ord på. Jeg er sikker på at deres sammenslutning vil være en vigtig del af kampen mod de ærgerlige, patriarkalske, sexistiske elementer, som desværre fortsat gør sig synlige på tværs af foreninger. FIR fortjener årets bifald for at kæmpe for en bedre platform for kvinder og transpersoner i vores miljø og i vores lege.
Mikkel Bistrup
Mikkel har hjulpet forskellige foreninger, som han endda ikke er medlem af. Hans ufattelige gavmildhed hjalp foreninger som Inpersona med at anskaffe deres første monsterdragter, og blive folkeoplysende i København. Mikkel skal også have mange tak for at hjælpe utallig mange unge fra begge rollespilsefterskoler med at komme ind i det bredere rollespilsmiljø. Han er indbydende og står altid klar til at hjælpe, når man ikke lige ved alt om rollespilsmiljøet. Han har hjulet utrolig mange med at komme ind i rollespilsmiljøet efter deres efterskole år, og det skal han have stor tak for.
Oliver Nøglebæk
Oliver er altid aktiv på flere planer. Han har stået for at genopsætte og videre udvikle flere svenske succes scenarier i Danmark. Han er altid klar på at deltage konstruktiv i debatten om hvad rollespil kan og bør være. Han står bag flere skæve scenarie til danske kongresser, hvor Dancing with the Clans bør fremhæves. Her fik han, sammen med resten af designerne hele Fastaval til at danse, mens de befandt sig i WoD's univers. Senere tog han scenariet med til WoD kongres i Berlin, hvor de fik Mark Rein-Hagen til at danse med. Oliver er også super god til at tegne og har i flere år leveret tegninger til flere bordrollespil scenarier og givet dem liv gennem hans streger.
Latexposting administratorer
Latexposting har i snart tre år dannet fællesskab om at gøre en smule grin med rollespils-danmark gennem memes. Det er i sig selv vigtigt at kunne gøre grin med en hobby som langt de fleste medlemmer elsker, men endnu vigtigere er Latexpostings relevans under Coronanedlukningen. Fællesskabet omkring Latexposting blev nemlig udvidet markant under pandemien med en discordserver der gav et forum til at rollespillere fra hele landet kunne mødes online. Her er der blevet spillet jackbox, among us og mange andre spil samt afholdt en digital julefrokost. Latexposting har været med til at holde forbindelserne mellem unge rollespillere på tværs af landet. Jeg synes de har fortjent årets Bifald både på grund af deres store arbejde med at administrere siden så der er et trygt forum at gøre grin med de lidt absurde ting ved rollespilsmiljøet samt deres store indsats under Corona med at faciliterer et online forum hvor unge rollespillere kunne mødes
Sofie Liv Støvelbæk og Søren Lyng Ebbehøj
Sofie og Søren nomineres for deres utrættelige arbejde som forstandere på "Orkerne Kommer - Sommerskole" de sidste to år. De har været med til at skabe et af de mest blomstrende, trygge og skabende miljøer i rollespilsdanmark for både børn, unge og voksne i form af sommerskolen hvor nye unge arrangører udklækkes, får nye venner, nye ideer og nye evner til at følge dem op med. Sofie og Søren skal have årets bifald for at lægge benarbejdet for at en helt ny generation af rollespillere bliver godt klædt på og udfører deres vilde ideer.

Forum (2020)

Årets Ildsjæl

Lillian Hjorth Hansen
Lilian er nomineret til Årets Ildsjæl for sit utrættelige engagement i lokalforeningen Rollespil i Ryomgård. Hun spiller en vigtig rolle som mentor og støtte for mange af foreningens unge aktive og deres projekter. Lilian har fået at vide at gamle damer ikke kan spille rollespil eller slås, men gennem sit virke i sin lokalforening har hun modbevist denne påstand. Ikke nok med at hun er ude og spille og slås, hun planlægger også utallige aktiviteter for barnlige sjæle i alle aldre, om det så er julehygge eller magiske skoler. Hendes store arbejde var endda med til at sikre Rollespil i Ryomgård titlen som Årets Lokalforeningen hos DUF i 2019. Lillian nomineres, fordi hun er en uendelig drivkraft i sin lokalforening både praktisk og socialt, og for at være bindeleddet mellem mennesker og arrangementer. Det skal hyldes.
Ingrid Kaaber Pors
Ingrid nomineres til Årets Ildsjæl for hendes konstante arbejde og engagement i miljøet - både lokalt og regionalt. Hun har været en ustoppelig styrke i hendes lokalforening Rollespilsfabrikken, blandt andet som plotskriver for deres junior-kampagne, og i arbejdet med til at starte en ny junior-kampagne op! Hun er altid klar med nye opgaver og ideer til hvordan den daglige gang i foreningen kan optimeres.
Ingrid har også været primus motor på at genoprette den gamle gruppe ‘Piger i Panser’, også kendt som PiP, hvis formål er at samle rollespilsmiljøets kvinder i én stor projektgruppe.
Til sidst har Ingrid også dedikeret sig selv til Bifrosts supersoldat-program, og selvom det er en lønnet stilling, og derfor ikke i sig selv et nomineringsgrundlag, er det et klart tegn på at Ingrid brænder og kæmper for rollespilsmiljøet. Det vil vi gerne hylde hende for.
Malene Kolle Rasmussen
For sit store arbejde som forkvinde for Føniks i Odense nomineres Malene Kolle Rasmussen til Årets Ildsjæl. Malene er en hårdtarbejdende leder, der altid er på jagt efter nye måder at forbedre hendes lokalforening. Hun har sat en dagsorden for sin forening og arbejder aktivt med at føre den ud i livet. Hun er en inspiration for mange medlemmer for sit store arbejde i Føniks. Udover at kæmpe for sin egen lokalforening, finder Malene også tid til at arrangere level-up weekend, der giver aktive på tværs af danmark flere evner. For sit enorme lokale arbejde og for at være en inspirationskilde til rollespillere landet over fortjener Malene at blive hyldet som den Ildsjæl (eller Føniks) hun er.
Dennis G. Nielsen
Dennis nomineres for sit kæmpe arbejde med græsrodsbevægelsen We Want You i Aarhus, samt for sin store indsats som admin i Pen And Paper Danmark Facebookgruppen. Dennis har med We Want You i Aarhus skabt en hel unik anarkisk samling af ildsjæle, der mødes og hygger omkring bordrollespil og hvad end deltagerne ellers har lyst til. Dennis udmærker sig ved ikke bare at arrangere, men ved at tage hånd om alle aspekter af sine deltagere, fra det rent praktiske og til at tale med dem om deres dårlige dage. Især under coronakrisen har han holdt liv i gruppen og rakt hånden ud for at tage sig af sine "medlemmer”. Både med WWY og Pen And Paper Danmark kæmper Dennis for at udbrede rummelighed og inklusion.. Dennis er og bliver en kæmpe inspiration for dem omkring ham. Derfor nominerer komitéen ham til Årets Ildsjæl.
Victoria Egeberg Kaxe
En smitsom arbejdsmorale og en evig begejstring for frivilligt arbejde giver Victoria Egeberg Kaxe en nominering til Årets Ildsjæl. Victoria inspirerer alle i lokalforeningen Koyo og er et skinnende fyrtårn af positivitet. I et år fyldt med aflysning og en overhængende negativ atmosfære har Victoria altid haft et smil på læben og fortsat det gode arbejde. Hendes positivitet og hårde arbejde skaber en atmosfære hvor alle føler sig velkomne og klar til at give 110% af dem selv i deres opgaver. Denne uudtømmelige glæde og stærke arbejdsmoral er begge tegn på et individ der brænder for sit arbejde, som havde hun en sjæl af ild.
Kalle Hunnerup
Kalle nomineres for sit utrættelige arbejde i sit lokalmiljø omkring Fladlandssagaen. Her er han en dygtig arrangør, der tager sig af ikke bare sine medarrangører og deltagere, men også Østerskov Efterskoles kulisseby, som han knokler for at vedligeholde og forbedre til stor glæde for alle, der bruger den. Kalle går altid foran med det gode eksempel, og er samtidig dygtig til at lede både medarrangører, deltagere, forældre, ansatte og gæster på en respektfuld og anerkendende måde. Han er en sand ildsjæl, der gør en kæmpe forskel for ethvert projekt, han vælger at deltage i. Derfor fortjener han en hyldest!

Årets Bifald

Rasmus Teilmann
Rasmus Teilmann er nomineret for at være en evig drivkraft bag tekniske løsninger til det danske rollespilsmiljø, både ved at afvikle, hjælpe og sparre med et utal af foreninger, kampagner og festivaler i de sidste mange år. Han er også nomineret for at opbygge en grejbank under Gnist, som der lånes ud til en masse forskellige arrangementer. Rasmus er aktiv i mange forskellige projekter og løfter en opgave som meget få andre ville kunne tage - og så endda med stor stort iver og ordentlighed. Af denne grund fortjener Rasmus stor hyldest og et kæmpe bifald.
Sofie Liv Støvelbæk
Sofie Liv Støvelbæk er nomineret for hendes utrættelige arbejde, når det kommer til at arrangere. Forum, Knudepunkt, Fastaval og Sommerskolen er alle store arrangementer, som Sofie har været en prominent arrangør for - og alt sammen frivilligt. Armeret med et clipboard og walkie talkie, sørger hun for at Danmarks største rollespilsarrangementer løber ordentligt af stablen både før, under, og efter.
Uden Sofie havde rollespilsdanmark set markant anderledes ud, og Sofies arbejde inspirerer og motiverer alle der arbejder i nærheden af hende. Derfor er Sofie nomineret til at modtage årets bifald.
Nickolaj Storgaard Oksen
Nickolaj Storgaard Oksen har gennem mange år gjort en kæmpe indsats for at sætte cosplayerer, rollespillere og meget andet på politikernes dagsorden og på mediernes radar. Både lokalt og nationalt har Nickolaj fat i beslutningstagerne for at sikre bedre muligheder for alle foreninger under Bifrosts paraply. Han kæmper ikke blot for lokalforeninger på tværs af Danmark på den politiske front, han har også draget mediernes opmærksomhed på alle landsforeningens aktiviteter. Dette ses i Nickolajs enorme engagement i DUF, Bifrost, sin egen lokalforening i Ribe og på Folkemødet. Ikke nok med at han sætte disse aktiviteter i fokus, han kæmper også for et åbent og rummeligt foreningsliv hvor der er plads til alle, særligt dem der mangler et sted at høre til. For sit enorme arbejde med at få mediernes og politikernes opmærksomhed og for sin indsats i at skabe et mere rummeligt foreningsliv fortjener Nickolaj et kæmpe Bifald.
Katrine Wind & Kathrine Abel
Katrine og Kathrine begyndte i marts 2019 at lave podcasten Larping Out Loud, hvor de tager emner fra rollespilsmiljøet op til saglig debat og oplysning. I næsten hver episode har K&K en gæst med, som deler deres viden, erfaring og arbejde med rollespil, som de tre sammen dykker ned i og diskuterer. Gæsterne er arrangører eller foreningsfrivillige fra hele landet, og podcasten binder på den måde rollespilsdanmark sammen. Katrine og Kathrine lægger enormt meget tid, overvejelse og hjerte i episoderne, og det er tydeligt at de brænder for at kortlægge viden og repræsentere de aktive, der findes rundt omkring i landet. Derfor fortjener Katrine & Kathrine et kæmpe bifald!
Andrea Horndrup
Andrea Horndrup er nomineret for sit ihærdige arbejde med at gøre danmarks største facebookgruppe for bordrollespil, til et tryggere sted, hvor inklusion er noget der aktivt bliver støttet op omkring og kæmpet for.
Andrea har hele vejen, med sit ansvar som gruppens grundlægger og ejer, taget de svære kampe, også når det var personligt omkostningsfuldt. Andrea har hele vejen stået på mål for den ideologiske stillingtagen og har sørget for at de mange hjemmekampagne-rollespillere, der ikke ellers deltager i hobbyens organiserede miljø, også bliver trukket med ind i det fællesskab som facebookgruppen har skabt. Gruppen er gået fra at være et sted, hvor ytringsfriheden blev brugt som sovepude, til et sted hvor marginaliserede stemmer fremhæves og beskyttes. Det har taget mange kampe og diskussioner med gruppemedlemmer, som har udløst overfusninger og trusler til gruppens administratorer. Dette har dog kun ført til en mere stålsat og aktiv linje i at gøre gruppen tryg for alle. Trods mange advarsler, udvandringer og udvisninger er gruppen fortsat med at vokse, og er et fast samlingssted for hele landets pen and paper-spillere.

Forum (2019)

Årets Ildsjæl

Sebastian Nemeth
Sebastian har igennem lang tid siddet i lokale bestyrelser og lige nu er han næstformand i Projekt Nexus. Sebastian er kendetegnet ved at holde gang i hjulene hos den herningensiske lokalforening. Han arbejder med at beskrive rollespil som metode og anvender det til at uddanne morgendagens pædagoger. Han har alle dage været nytænkende i sit lokalmiljø og yderligere bragt sin inspiration, uddannelse og erfaring med sig hjem fra hele Danmark. Han skaber debat: psykisk sikkerhed, bedre rammer for forskellighed og bedre rammer for inkludering af kvinder. Selv udvikler sebastian lokalt unge rollespillere til at starte deres egne kampagner via kurser med værktøjer og inspiration. Her skaber han brobygning mellem nye og gamle GM'er. Når Sebastian bringer andre rollespillere ud på eventyr i andre foreningers rollespil, tager han dem ikke bare med, men han klæder dem på med workshops og afbryder sit eget spil for at facilitere, så folk kan rykke sig her og nu. Derfor fortjener Sebastian at blive hyldet som den ildsjæl, han er.
David Geil Sørensen
David har i mange år været hovedarrangør og plotansvarlig for Rollespilsfabrikkens kampagne i Rude Skov, som har kørt siden 2004 og af flere omgange været Danmarks største børnekampagne. Han er en konstant i sin forening og er dybt engageret. Han bruger hjertens gerne sommerferien på at underholde og udvikle sin lokalforenings mange børnemedlemmer samt børn fra institutioner i hele København. Særligt nævneværdigt er scenariet "Tyvenes By", der fortjener særlig anerkendelse, da det lykkedes David og resten af arrangørgruppen at gøre scenariet virkelig billigt, så børn fra alle baggrunde kunne være med. Davids store arbejde har styrket forholdene til rollespil på fritidsinstitutioner. Derfor fortjener David at blive fejret som en ildsjæl.
Jesper Clemmensen
Jesper bruger uanede mængder af sin fritid på at lave underholdning til rollespillere både til LV-Live og på Viking-Con og ydermere inspirerende arbejde med at designe rollespil med formål at stoppe unge med at tage stoffer. Han er en trofast og essentiel del af arrangørgruppen, der holder LV-Live. Via hans arbejde med LV-historierne, plots, spilleregler, ordensregler, kontrakter, konfliktmægling og meget mere bliver arrangementet altid en succes. Mere end 1200 unikke deltagere i LV har nydt Jespers opfindsomhed og kreativitet, hvor han bl.a. har lavet over 110 udgaver af rollespilsavisen "Lad Vide". Kort sagt burde alle foreninger i landet have en ildsjæl som Jesper.
Steffen Kanstrup
Steffen har igennem en stor årrække været en konstant tilstedeværelse i TRoA og Nordjylland. På listen over frivillige poster finder man figurspilskampagne-koordinator, pen'n'paper game master, tidligere bestyrelsesmedlem og formand for TRoA, primus motor på gruppeture til Krigslive og ikke mindst hovedarrangør på TRoAs månedlige rollespilskampagne "Sidste Søndag", hvor han har jongleret med PR, samvær og sammenhold mellem spillerne og generelt udviklet kampagnen. Steffen er altid klar til at hjælpe, når man spørger, og kan han ikke møde op fysisk, så er han altid klar med råd som en fast støtte for TRoAs aktive. Derfor fortjener Steffen at blive hyldet som en ildsjæl.

Årets Bifald

Joachim Dittmann Jepsen
Joachim er ikke en person, der stiller sig frem og gør opmærksom på sig selv. Alligevel har de fleste rollespillere i Danmark har haft med ham at gøre på et eller andet tidspunkt. Har du brugt en app til Forum eller Fastaval? Har du deltaget i en auktion til fordel for Bifrostpuljen, eller var du med til Knudepunkt? Så har du haft berøringsflade med Joachim, for udover forefaldende arrangørarbejde, er han nemlig en af hovedkræfterne bag de tunge IT-løsninger, som miljøet har nydt godt af, selv når det har betydet søvnløse nætter og rigtig, rigtig mange timers arbejde. Men Joachims engagement slutter ikke dér: Har har også lagt utallige timer i at motivere de frivillige kræfter, der i fællesskab er ved at opbygge Wonderstudios i et mejeri på Lolland. Han er ikke for fin til at skovle dyreafføring fra hallerne, når han ikke har gang i fondssøgning i hundredetusinde-klassen, så nu skal han tage en velfortjent pause fra skyggerne og komme ud i rampelyset for en stund til et bifald.
Mads Havshøj
I kulissen kravler mange skabninger rundt, heriblandt Mads Havshøj. Mads har i sin lange karriere med rollespil arbejdet som bærende figur. Tilbage i midt-nullerne har han ryddet op i sit lokale rollespilsmiljø og bevæget sig videre derfra med sin pragmatiske tilgang til sit arbejde som medarrangør af en masse jyske conner. Mads melder sig sjældent kun under én fane, men gerne flere. Han er en multininja, som kan balancere alt fra strøm til dommeransvar. Mads har senest lavet et ordentligt saksespark i form af at være general for Fastaval 2019. Men Mads stopper ikke her, han er også brætspilsdesigner og en ambitiøs liverollespilsarrangør. Han har været med til at bringe nogle af de tunge nordiske lives til landet og har videreudviklet på deres historier. Mads råber ikke højt om sine bedrifter, men vi ser dem, og for dem fortjener han et bifald.
Troels Barkholt-Spangsbo
Gennem sine mange år i rollespilsmiljøet har Troels arrangeret conner, scenarier og generelt været en kontinuerlig stor frivillig kraft. Han har siden 2011 været med til at gøre Knudepunkt i Danmark til en realitet som hovedarrangør. Han er en projektleder med et stort overblik, der samtidig er god til at hive nye mennesker med ind i sine ambitiøse projekter og give dem plads til at udvikle sig. Troels har designet alt fra Vampire til banebrydende Nordic Larps til Fastaval-scenarier. Foruden at have været bl.a. Forum-arrangør og sekretær for Bifrost, er Troels også en af de tilbagevendende undervisere på Orkerne Kommers sommerskole. Troels er ikke bange for at afprøve nye tiltag og er både hårdtarbejdende og altid parat til at hjælpe nye rollespilsarrangører. Derfor fortjener Troels et kæmpe bifald.

Forum (2018)

Årets Bifald

Louise Hovitz
Louise er nomineret til Årets Bifald for sin indædte kamp for at skabe mere opmærksomhed om kønsdiskrimination og overgreb i det danske rollespilsmiljø. Hun har gennem mange år været en aktiv debattør om emner som ligestilling, undertrykkelse og sikkerhed, og har altid været fortaler for en menneskelig vinkel, hvor det ikke handler om at gøre hinanden til skurke og ofre, men til medmennesker. Louises holistiske tilgang til diskussionerne og hendes utrættelige "Så tager vi lige en debat mere!"-stil har betydet, at hun har tilkæmpet sig en plads som meningsdanner og formidler. Og selv om det er mindre glamourøst at tale om krænkelser og strukturer end om dæmoner og pirater, så lader Louise sig ikke stoppe og skaber synlighed om mørke emner.
Jesper Kristiansen
Jesper er nomineret til Årets Bifald for sin indsats for at skaffe rollespil flere institutionelle ressourcer og er en kernefigur i Dansk Center for Rollespil. Her har han været med til at søsætte projekter som Orkerne Kommer, Larpers of the World og Orkerne i det Grønne, som fik tre millioner kroner til at købe en hytte for i Hareskoven nær København. Jespers rødder går tilbage til scenarieprojekter i 90'erne, og før han blev familiefar, var han en af Danmarks mest produktive rollespilsarrangører. Den gamle joke "Rollespilsmiljøet - det er Jespers venner" handler om ham, og han færdes lige så hjemmevant til jyske sommerscenarier som på Københavns Rådhus. Nå, ja, og så udgjorde han 50% af initiativgruppen, der i sin tid skabte Bifrost, tilbage i 2003!
Joachim Dittman
Joachim er nomineret for sit store arbejde i det brede danske rollespilsmiljø. Joachim kender indersiden af flere arrangørbunkere end flertallet af arrangører i det danske rollespilsmiljø, det gælder både for liverollespilsarrangementer og kongresser som Forum, Fastaval og Knudepunkt. Joachim har også været en drivkraft i flere bestyrelser og Bifrosts repræsentantskab. Han har været med til at udvikle IT-systemer, der har gjort det nemmere at være deltager til rollespilsarrangementer, og stiller altid op, når der er brug for det. Joachim har i en årrække bidraget til et væld af begivenheder i rollespils-Danmark, både som arrangør af større liverollespil og kongresser, men også i kraft af de IT-systemer, han har sat sit kraftige aftryk på. For dette fortjener Joachim et Bifald.
Sebastian Böiken
Sebastian er nomineret til Årets Bifald for sit mangeårige arbejde med at skabe arrangementer og communities. Allerede som purung ildsjæl i det hedengangne GERF var han kendt for sine store ideer og store gåpåmod. Som årene er gået, er ideerne ikke blevet mindre, og resultaterne er blevet større og større. Sebastian er i dag mest kendt for sit arbejde med den post-apokalyptiske scenarierække Sunfall og forgængeren City of Cities, men er også en forkæmper for deltagertryghed, ligestilling og unge med svære vilkår. Blandt hans nuværende projekter kan også nævnes Larpers of the World og aktivitetsportalen fritid.dk, som hjælper rollespillere med betalingsløsninger.

Årets Ildsjæl

Martin Lauenborg
Martin er nomineret til Årets Ildsjæl – ikke kun grundet sine mange års tro tjeneste i foreningen Rollespilsfabrikken – men også fordi Martin er en af dem, som altid har været parat til at hjælpe, når der skal stables aktiviteter på banen. Om det er en hjemmeside, der skal opdateres, en bil, der skal køres, eller nogle børn, der skal bankes, så er Martin der. Klar til at hjælpe, og uden for meget palaver og snak. Hans team fra Amager Fælled-kampagnen (som han er ansvarlig for) kalder ham for "en utrættelig maskine", og rygterne om, at han sjældent tager ringbrynjen af, er 100% sande!
Christian Guldberg
Christian er nomineret til Årets Ildsjæl, fordi han har taget en barsk situation og vendt den til et glødende engagement, som kommer mange udsatte unge til gode. Christian er en af hovedkræfterne bag Invictus-projektet, som er med til at skabe et rum, hvor både ressourcestærke og mere pressede unge mødes om at indtage de danske skove bevæbnet med latex-sværd. Han er desuden blevet kaldt "et initiativrigt ungt menneske" af de ældre i foreningen Rollespilsfabrikken, hvor han har sin daglige gang, og det skal man ikke undervurdere!
Martin Kruse Jensen
Martin er nomineret til Årets Ildsjæl for sin store indsats for det lokale nørdemiljø. Hvad enten det handler om at bygge ting med hænderne, svinge dankortet for at ordne indkøb for arrangementer eller skabe oplevelser og god stemning, så er Martin klar. Han har endda lagt hus til nogle af de mindre events, der foregår i hans nærområde, Grenaa, og han er en af den slags ydmyge mennesker, der ikke engang overvejer, om det giver mening at tage imod med-rollespillere med åbne arme. Uden folk som Martin ville de små rollespilsmiljøer rundt omkring i landet have det hårdt, og det takker vi for.
Pia Sook Guldager
Pia er nomineret for det store arbejde, hun har lagt i det odenseanske rollespilsmiljø. Pia har, blandt andet som kasserer, gennem en årrække stået for en stor del af administrationen i Rottehullet. Da Rottehullet og Solhverv skulle lægges sammen, har Pia været en stor drivkraft og motivator. Pia har heller ikke efterfølgende slækket på hendes engagement i foreningen og lokalmiljøet, og hendes engagement er fortsat sammen med Føniks. Her kan hun tilskrives at stort ansvar for foreningens fortsatte succes. Pia er en ildjsæl, og hun spreder lys og varme med hendes store engagement i det odenseanske rollespilsmiljø.

Forum (2017)

Årets Ildsjæl

Jannick Vangkilde
Jannick er nomineret for det store arbejde, han har lagt i mange grene af rollespilsmiljøet. Han er en af de drivkræfter, der arbejder utrætteligt på sine projekter, om det er som formand for Babylon, som en del af Bifrosts Repræsentantskab, som ambassadør for det danske rollespilsmiljø i Europa eller som medstifter af den nye forening De Farvestrålende Fjer. Jannick tager samtidig et ansvar for lokalmiljøer, ikke kun i hovedstadsområdet, men også på Bornholm, hvor han har været ansvarlig for at genoplive en kampagne, der længe havde været død. Jannick står altid klar til at give en hjælpende hånd, uanset om det betyder sved på panden eller tårer på skulderen. Den glæde Jannick udstråler, når han arbejder på et projekt, smitter ofte af på hans omgivelser og inspirerer andre i hans kølvand til at gøre det samme.
Käte Kjær
Käte er nomineret for det store arbejde, hun har lagt i den fynske lokalforening Fantasiverden, både som stifter, formand, næstformand og kasserer. Käte har derudover stablet to faste kampagner på benene, der hver især trækker mellem 60 og 100 spillere på både ugentlig og månedlig basis. Käte har den slags begejstring, der smitter, og som igennem tiden har gjort, at flere frivillige undergrupper af forældre og pårørende til børn og unge, der deltager i kampagnerne, har bidraget efter bedste evne for at støtte op om foreningens aktiviteter. Samtidig har Käte været med til at sørge for midler til oprettelsen af et fantastisk offentligt rollespilsområde i Haarby med kro, shelters, borde/bænkesæt og meget mere. Käte formår at aktivere og engagere mennesker i alle aldre til at deltage i det lokale rollespilsmiljø. Kätes arbejde gør en mærkbar forskel for lokalområdets børn og unge.
Torben Ussing
Torben Ussing er nomineret for det store arbejde, han har lagt i at skrive rollespil. Slår man Torbens navn op på alexandria.dk, taler hans bagkatalog et klart sprog. Med 59 live- og bordrollespils scenarier skrevet, og 35 års aktivitet i rollespilsmiljøet er hans bidrag betydeligt, og han givet utroligt mange mennesker fantastiske oplevelser. Torben elsker rollespil, og det elsker vi Torben for.
Troels Frostholm Søe-Larsen
Troels Frostholm Søe-Larsen er nomineret for det store arbejde, han har lagt i Thy Rollespilsforening. I løbet af de 17 år, han har haft sit daglige virke i foreningen, har Troels brugt oceaner af tid på at støtte op om rollespilsmiljøet i et område af Danmark, hvor ungdom, kultur og fritidsliv har haft mindre lukrative vilkår end de fleste andre steder i landet. Her har han afholdt en lang række aktiviteter, der har pustet liv i området, blandt andet som spilleder på ugentlige bordrollespilskampagner og et scenarie om måneden, samt arbejde med rollespilskongresser. Troels talentudvikler lokale rollespillere vel vidende, at de vil rejse fra lokalområdet for at blive en del af de aktive kræfter andre steder i miljøet. Troels er en drivkraft og mentor med nære relationer til et hav af spillere, som han har set vokse, styrket af oplevelser, minder og samvær, som Troels har været primus motor for at skabe.

Årets Bifald

Peter Brodersen
Peter Brodersen er nomineret for hans store arbejde som tovholder på rollespilsarkivet alexandria.dk. Peter Brodersen har med Alexandria skabt et unikt, uvurderligt redskab for unge som gamle, der ønsker at køre scenarier for deres venner eller øve sig på at spillede, og har derved været en stor støtte for mange i miljøet. Samtidig har Peter Brodersens projekt fungeret som en platform, der har gjort det muligt for forfattere, spilledere og spillere at køre, dele og videreudvikle rollespil i fællesskab på tværs af landet. Alexandria indeholder i dag hundredvis af scenarier fra over 70 forskellige kongresser gennem tiden, hvoraf de ældste kan dateres helt tilbage til 1985. Peters indsats er en gave til vores rollespilsmiljø, ikke mindst fordi siden også kan læses på engelsk, og dermed åbner døre for internationale spillere.
Louise Hovitz
Louise er nomineret for hendes store arbejde med at sætte sexisme og overgreb i det danske rollespilsmiljø på dagsordenen. Hun har været en af drivkræfterne bag skabelsen af et trygt rum, hvori vi kan debattere, udveksle erfaringer og ideer for fremtidig forebyggelse, og ikke mindst arbejde med at nedbryde tabuiseringen af emnet. Samtidig har Louise været og er fortsat en støtte for de, der har haft behov for det i debatten. Louise arbejder på at kortlægge omfanget og tålmodigt forandre vores miljø, så vi kan få en en sundere kultur. Louise er en nødvendig stemme og fortaler i det brede danske rollespilsmiljø, og er derved blevet et forbillede for mange.
Maja Toft Løvbakke
Maja er nomineret for sit store arbejde med communityopbygning i det danske rollespilsmiljø. Maja løfter en mærkbar del af arbejdet med at få tandhjulene til at køre. Hendes arbejde har bidraget til at udbrede kendskabet til rollespil i Danmark og forbedre miljøets muligheder. Maja har været dybt engageret i Bifrost Repræsentantskabet og Forretningsudvalget, og er der en uundværlig støtte. Maja har derudover siddet i Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor hun har bygget bro på tværs af hobbyer, og åbnet døre for fremtidigt samarbejde.

Forum (2016)

Årets Bifald

Claus Gajhede
Claus er nomineret for sit arbejde med Yxenborg projektet. Han har skabt en fysisk manifestation af noget, der længe kun har været en drøm i det danske rollespilsmiljø, nemlig at skabe et spillested med flotte permanente bygninger i en kvalitet, man ikke har set eller har haft lov til at bygge før. Claus har gennem flere år været drivkraft i både det fysiske arbejde med at bygge Yxenborg og lobbyarbejdet med at få projektet realiseret. Han har været vidt omkring, når han har søgt tilladelser, og selv miljøministeren måtte vige og give en særtilladelse til hans projekt. Yxenborg er et projekt, der har potentialet til at skabe præcedens for fremtidige lignende initiativer.
Louise Hovitz
Louise er nomineret for sit utrættelige arbejde med at få sat sexisme og overgreb i dansk rollespil på dagsordenen. Hun har skabt et trygt rum, hvori vi har kunnet debattere og udveksle erfaringer og ideer for fremtidig forebyggelse. Samtidig har hun lagt et stort arbejde i at kortlægge omfanget og at tage dialogen med dem, der har haft behov for det. Louise har et realistisk billede af, hvad der skal gøres og hvor lang tid det tager, samt en forståelse for, at det er svært at ændre på, men stadig vigtigt og nødvendigt. Louise er en foregangsperson for at skabe et trygt rollespilmiljø i Danmark.
Knudepunkt 2015-hovedarrangørerne
Gruppen er nomineret for deres målrettede arbejde med at gøre den internationale kongres Knudepunkt mere tilgængelig og bredere favnende for de danske rollespillere. Igennem deres store indsats lykkedes det dem at få bredt kendskabet til Knudepunkt ud og gjort arrangementet inkluderende for både nye og gamle rollespillere. Gruppen har derigennem åbnet op og skabt bånd mellem det internationale miljø og det brede danske rollespilsmiljø.

Årets Ildsjæl

Susanna Synnøve Magnussen Griis Skouboe
Susanna nomineres for sit utrættelige arbejde i rollespilsforeningen Den Glemte Legion. Som tovholder på begge af foreningens kampagner skaber hun et tæt fællesskab mellem foreningens børn og unge, og har her stort fokus på at inddrage dem i det brede danske rollespilsmiljø. På den måde er hun opmærksom på vigtigheden af at skabe den næste generation i vores miljø.
Mads Bejder Kristensen
Mads er nomineret for sit store arbejde og engagement i kampagnen Første Søndag i Århus. Han har gennem en lang årrække været tovholder på Einherjernes kampagne, der har aktiveret og skabt fællesskab på tværs af aldersgrupper. Mads har haft overblik og engagement til at udføre det hårde benarbejde, der skal til for at skabe, drive og vedligeholde en kampagne, og har samtidig vækket interessen og fastholdt nye unge spillere.
Pia Sook Guldager
Pia er nomineret for sit arbejde og engagement i Rollespilsforeningen Rottehullet. Hun har været arrangør på række livescenarier, og hun har de sidste mange år været kasserer, tovholder og den gennemgribende kraft i foreningens bestyrelse. Derudover har hun været en af drivkræfterne i arbejdet med at knytte de to fynske rollespilsforeninger Solhverv og Rottehullet tættere sammen.
Martin Sinding
Martin er nomineret for sit engagement i Rollespilsfabrikken. Han har på trods af sin unge alder allerede deltaget i det praktiske arbejde, hvor han som plotskriver er aktiv i Rollespilsfabrikkens fantasy kampagne. Han har gennem “Orkerne Kommer” afholdt 2 scenarier i foreningen. Martin er ikke bange for at tage ansvar og gå forrest, og han er derfor et godt forbillede for de andre unge i foreningen.

Forum (2015)

Årets Bifald

Anders Gredal Berner
For det arbejde, han har gjort for landsforeningen. Han har stået bag et kæmpe skift i Bifrosts kultur, hvor Bifrost blev til en forening, der gjorde alt, hvad man kunne, for at hjælpe sine medlemsforeninger. Repræsentantskabsmøderne blev flyttet ud til lokalforeningerne og det samme blev landsforeningens arbejde. Anders er et af de mennesker, der altid er oprigtigt interesseret i andres projekter, og han elsker rollespilsdanmark, også når det er svært at elske. Han kan sætte skub i folk og bakke dem op. Samtidig har Anders Berner været en af dem, der altid hjælper, når der er brug for det, om det så er med søgning af fondsmidler eller som konfliktmægler i en lokalforening.

The Explorer

Forum (2014)

Årets Bifald

Claus Raasted Herløvsen
For den positive medieopmærksomhed, han har været med til at skabe om dansk rollespil. Samtidig har Claus arrangeret adskillige scenarier, skrevet bøger, holdt oplæg og ikke mindst været redaktør på bladet ROLLESPIL. Ligeledes har Claus haft mod til at støtte op om nye arrangører og hjælpe dem med at komme godt i gang med deres projekter. Claus har med de mange bøger, som han enten selv har skrevet eller været medforfatter af, været med til at dokumentere og øge kendskabet til dansk rollespil på tværs af hele landet.

The Explorer

Forum (2013)

Årets Bifald

Astrid S. Andersen
For hendes arbejde med Forum, for at være med til at starte PIP (Piger i Panser), for arbejdet i Bunkeren til Fastaval samt for hendes arbejde for at gøre Bifrost relevant og synlig i Jylland gennem regionsrådene. Samtidig har hun været med i en række rollespilstraditioner (JaLL, Fastaval og Krigslive) samt oplægsholder en række steder.

The Envoy

The Explorer

Forum (2012)

Projekt Særimner

Årets Bifald

Kåre Murmann Kjær, Allan Davidsen og Thomas Aagaard
For deres arbejde med Krigslive, der samlede hundredvis af rollespillere på tværs af landet. Krigslive var ikke kun et scenarie, men blev en tradition, der er gået igen og igen siden.

Forum (2001)

Bedste kvindelige rollespiller

Pia Wiid Jakobsen
For sin rolle i "Legendernes Tid 3 - Det Forbandede Guld"

Bedste mandlige rollespiller

Lars Rune Jørgensen
For sin rolle i "[E-Project]"

Bedste debuterende arrangør

Troels Barkholt-Spangsbo

Bedste scenarie over 200 deltagere

Sabbat

Bedste scenarie under 40 deltagere

Bunker


Korrektionen für diese Seite einschicken