Alexandria

Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Vælg sprog:

dadeennbsv

Solljus

System: Trudvang Chronicles
Genre: Fantasy
Deltagere: 1 GM, 3-4 spillere

Af

✏️Magnus Flinthøj

Foromtale

-"Mit syn tunges, dette må blive min sidste fortælling, før ilden dør ud?"
Den ældre herre, siddende alene foroverbøjet ved ildstedet, giver mjødstuen et koldt og udfordrende blik fra under sin kappe... Stilhed falder over hallen, brudt af et kast, grin og -"Heller vær’ din bedst!"
Mønten fanges i luften, tydeligt en stærk krigers greb; en som aldrig fandt ære til at dø i kamp. Han bunder de sidste rester, vender kruset og sætter kobberet spindende derpå, givende illusionende af en solnedgang fra det sidste smuldrende kul.
-"Så lad mig fortælle om Raukurr Solljus, hvem ikke var et væsen, hans skaber, hvis navn forsvant gennem tidernes historier, og hans borg, hvilke ligger på kløften af bjergenes pas, til de stor frosne sletter som kun kan spottes i solnedgangens døende lys...", det sidste lys fra bålstedet dør ud, lige som han stopper mønten med et klap fra sin håndflade. Da mørket.
-"I tror måske dette er en røvers historie, en legende, en fortælling hvor fjolser stræber for det umulige... MEN JEG VAR DER!" En vending og kast med hånden forvrænger loftet til natte himlen, fuld af stjerner!
-"Jeg så den, Jeg rørte den, Jeg brugte den... men, jeg var den ikke værdig, Raukurr Solljus vælger hvem der må bære... Runestave som under sin skabelse, fangede selve lyset af solen! Og vendte tre dage til nattens klare stjerne himmel! Ja i sandhed har jeg bevidnet og må sige, en kan ikke beskrive kræfterne i artefaktet Solljus."
Illusionen forsvinder, ildstedet blomstre til live, et gammelt kort og klangen af en ene kobber mønt dansende over gulvet er de eneste tegn fra fortælleren.
Da et døende ekko af flere hvisken -"Det i sandhed en risiko, for ikke blot en farlig fær, borgen er stadig beskyttet, ak og ve dem som begiver sig afsted, dog hvem i sandhed, kan modstå alle sine drømme fuldendt, i ens hånd..."

Spillet på

VannaCon 9 (2019)


Indsend rettelser for denne side