Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

En god katolik?

Forside til En god katolik?

System: Gumshoe
Genre: Efterforskning, Intrige
Deltagere: 1 GM, 4-6 spillere

Af

✏️Rasmus Wichmann

Download

Zip En god Katolik [dansk] (60,5 MB)

Foromtale

Afhøringseksperter fra de største munkeordner skal finde bevismaterialer til kætterprocessen mod en vis Martin Luther. Kan de også løse gåden om svindel med kirkens penge?

I dette scenarie dykker spillerne ned i renæssancens verden, som munk eller nonne fra hver sin orden. Spillerne skal løse en sag ved at afhøre vidner og opspore beviser. Munkene arbejder sammen, men har også deres egen dagsorden. Spillerne skal derfor være klar til at blive uenige om teologiske principper og bagateller. Hver munk og nonne vil gerne have det sidste ord i enhver diskussion!

Når spillet sættes i gang, så befinder spillerne sig i byen Augsburg, i det Hellige Tysk-romerske Rige. Året er 1518. Den pavelige udsending, Thomas Cajetan, er frustreret. En simpel afhøring er gået helt i hårdknude for ham. Professoren på universitetet i Wittenberg har sendt klagebrev efter klagebrev til Rom, om misbrug af pavelige midler. Nu er professoren selv blevet anklaget – for intet mindre end kætteri. Cajetans ordrer er klare; få professoren til at kalde sine klager tilbage. Men hvordan skal han få det gjort, med det tynde bevismateriale han har til rådighed? Desuden er der noget lorent ved hele affæren, som han ikke helt kan sætte fingeren på. Kan det passe at nogen faktisk har svindlet med kirkens penge?

Forvirret griber Cajetan til sit bedste våben: Ordensvæsenet. En ekspert fra hver af de store ordner må kunne skaffe det manglende bevismateriale, og endelig få lukket sagen om professor Martin Luther.

Spillet på

Viking-Con 36 (2017)
DefCon 2 (2018)


Indsend rettelser for denne side