Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Eiriks saga

System: Viking [dk]

Af

✏️Thomas Kruse

Foromtale

Vi har for nyligt rundet de første 1000 år efter fødslen af den Hvide Krist, som Jesus gerne kaldes i norden i denne periode. Hele norden plages af uro og usikkerhed.
Det er en overgangsperiode. Vikingetiden er ved at være forbi, men det er naturligvis en viden, vi først har i dag. Fra de stolte nordboeres lande, kan de blot se en verden i forandring. Nogle vil måske endda sige i opløsning.
I England slagtes danerne af en nådesløs konge, hvilket får den danske konge Svend Tveskæg til at drage på erobringstogter, der mest af alt emmer af hævn.
Fra syd er der en evig trussel fra de kristne lande. En trussel som kong Svends far, Harald Blåtand, midlertidigt fik udsat ved at lade sig kristne.
Mod nord er Norge i flammer. Borgerkrig er hverdagen, mens stærke stormænd kæmper om magten. Næsten dagligt afgår skibe mod nordvest med landsflygtige, der søger et nyt liv eller bare overlevelse på Island, Færøerne eller Grønland.
I denne periode retter mange handelsfolk blikket mod øst. I landene omkring det baltiske hav er der stadig relativt roligt og gode handelsmuligheder.
I det herrens år 1008 stævner et bredbuget dansk handelsskib ind i Tallinn bugten i vore dages Estland. Hensigterne er fredelig handel, selvom mændene på skibet er en samling hårde halse.
Ombord bærer de engelsk sølv, som skal byttes til pelsværk.
Lidet aner mændene dog, at historiens vingesus følger i deres køl- vand. Snart vil de stå på første parket til en række hændelser, der skulle blive afgørende for nordens skæbne og enden på hele vikingeperioden.

Spillet på

DrageCon 18 (2013)


Indsend rettelser for denne side