Alexandria

Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Vælg sprog:

dadeennbsv

Retropolis

Deltagere: 15 spillere

Af

✏️Frederikke Sofie Bech Høyer
✏️Charles Bo Nielsen
✏️Hans Christian Skaarup
✏️Nicolai Strøm Steffensen

Foromtale

Et forsøg på at genskabe Fastavalscenariet Metropolis, fra 2012, i en ny og strømlinet udgave tilpasset blackbox-genren. Scenariet er baseret på den banebrydende science fiction film fra 1927 af samme navn. Gennem teatralsk og ekspressionistisk spillestil vil spillerne dels spille væsentlige karakterer i historien, og dels tage del i omgivelserne, der både direkte og indirekte styrer spillet.

Metropolis er en dystopisk megaby, i et moderne steampunk-agtigt univers, hvor forskellen på rig og fattig er kolossal. Forskellen mellem toppen og bunden er et klart tema for scenariet, der ligesom filmen sætter fokus på nogle samfundsmæssige dilemmaer.

Genre:
I Metropolis findes der både finansgiganter, gale videnskabsmænd og frelsende engle, selvom genren er svær at definere, så er absurd og teatralsk ekspressionistisk drama et godt forsøg.

Spillertype:
Spillerne skal være imødekommende over for eksperimenterende og abstrakte spilteknikker.

Spilelementer:
Scenariet benytter sig af en ekspressionistisk udtryksform med store armbevægelser og Shakespeare-lignende monologer. Dette krydres med avantgarde spilelementer, hvor spillerne skal bruge deres kroppe til at være fysiske ting, f.eks. en dør.
I vores udgave af scenariet, vil blackbox-redskaberne gøre scenariet langt mere intenst og med færre afbrydelser end originalen, da lys og lyd vil blive brugt som en erstatning for diskussion om scener. Derudover vil der denne gang være et helt klart script for scenariet.

Forberedelse:
Al forberedelse sker på workshoppen før scenariet, det vil dog være en fordel at have et kendskab til filmen Metropolis.

Spillet på

Blackbox Cph II (2012)
Black Box Horsens ...And That's It (2019)

TriviaIndsend rettelser for denne side