Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Suldrup

Forside til Suldrup

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 3 spillere

Af

✏️Mikkel Bækgaard

Foromtale

“Min kone er død. Hun er blevet slået ihjel. Hun har fået halsen skåret over, og det er min datter, der har gjort det.”

Sådan lyder det hos alarmcentralen kl. 3.10 en kvælende varm sommernat i 2006.

Opkaldet kommer fra et hus på landet, lidt uden for Suldrup i Nordjylland. Til stede i huset er lægen Jan, hans kone Hanne og deres voksne datter Louise. Hvad der præcist sker i huset finder man aldrig ud af. Kun at Hanne er død, dræbt af knivstik. Og at de to andre beskylder hinanden for drabet.

“Suldrup” er en intens familietragedie baseret på virkelige hændelser. Drabet er omdrejningspunktet for et trist og dystert drama om en families forfald og tragiske opløsning. Drabet bliver aldrig opklaret – heller ikke i scenariet – men de blodige begivenheder sætter rammen for fortællingen om tre menneskers vej mod det uundgåelige mørke.

De tre spillere skal gennem flashbacks, scener på selve drabsnatten og skiftende vidneforklaringer trænge ind i den tragiske historie om drabet i Suldrup. To af spillerne spiller henholdsvis Far og Datter, som beskylder hinanden for drabet. Den tredje spiller den afdøde og en række vidner i en slags retsag, hvor fokus er på følelser og drama og ikke på at opklare sagen.

Spillet på

Fastaval (2013)
Dreamation (2014)

Priser

Fastaval (2013)

Vinder, Bedste Roller
Familien fremstår som realistiske, almindelige mennesker, der samtidig er nedbrudte og forkvaklede i en sådan grad, at tragedien er vedkommende, skræmmende og troværdig. Spillerne bliver stemningsfuldt ført ind i rollerne og får god hjælp til at spille de tre komplekse mennesker.
Nomineret, Bedste Scenarie
I en mystisk mordsag i det mørke Jylland viser virkeligheden sig at overgå fantasien. I en retssag hinsides tid og rum konfronterer den afdøde sin mand og datter i søgen efter svaret, der gennem hele scenariet hænger ubesvaret i luften. Spillerne fører en kamp på ord om fortidens synder i en familie i forfald, hvor intet er klart, og alle i sidste ende er skyldige.
Nomineret, Bedste Fortælling
Vi tages endnu engang med til Jyllands mørke hjerte, denne gang til en umulig retssag, hvor den myrdede tager de to hovedmistænkte i forhør. Forlægget er en sand, grum kriminalsag. Scenariet bekræfter, at virkeligheden er værre, end vi forestiller os, og at Mikkel er en adaptionens mester.
Nomineret, Bedste Formidling
Den tragiske historie formidles i et veldrejet, faktuelt sprog, der understreger historiens autentiske og dokumentariske stil. Formidlingen
er skarp og præcis, og forbereder læseren smukt på til både at køre og spille scenariet.
Nomineret, Bedste Virkemidler
I den metafysiske retssal skal spillerne modsige hinandens version af sandheden, og dermed leger scenariet med den klassiske regel om, at man altid bygger videre på fiktionen. Retssalen er en elegant måde at flytte historien op på et højere niveau, uden at gøre vold på den dokumentariske stil.
Nomineret, Bedste Spiloplevelse (Tredjeplads)

Nævnt i følgende artikler

Subtil sex og glade amerikanere Side 28 #22 (August 2014) ROLLE|SPIL

TriviaIndsend rettelser for denne side