Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Det Røde Cirkus

System: Hjemmelavet
Genre: Gyser
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af

✏️Tobias Jørgensen

Foromtale

Et Dreamscape Scenarie

”Menneskehedens drømme virker måske som et vanvittigt og uhyggeligt sted, men jeg ved bedre, og med tiden vil du også få åbnet dine øjne. Drømmelandet er ikke begrænset til mareridt. Der er både skønhed og eventyr skjult bag vanviddet, hvis bare man giver sig tid til at se ordentligt efter. Og glem ikke at i drømmen kan du alt, være alt og skabe alt, så længe du har fantasien og viljen til det.

Verdener bliver til og går til grunde i takt med at mennesker falder i søvn og vågner, og det er vores ansvar at opleve dem alle og afsløre deres hemmeligheder. Når alt kommer til alt er der jo ingen andre end os der kan gøre det. Og fra tid til anden kan vi tilmed gøre noget godt for de vågne undervejs.

Så lad vær med at sky vanviddet. Det er en del af drømmeland, og nu er drømmeland en del af dig.”

Da en indflydelsesrig politikers søn bliver kidnappet og myndighederne har opbrugt deres muligheder for at finde ham, bliver en gruppe drømmerejsende (spillerne) det sidste håb for at finde det forsvundne barn og hans kidnapper. Ved hjælp af en gammel MRI-scanning kan de rejsende komme direkte ind i barnets drøm, hvor de forhåbentligt kan finde et spor der kan redde ham.

Men kan de nå at rede barnet før drømmen tvinger dem tilbage til den vågne verden – eller endnu værre, driver dem til vanvid?

Dreamscape er inspireret af f.eks. Inception, Alice I Eventyrland og A Nightmare on Elm Street. Ideen med systmet er at give både spillere og spilmestre en oplevelse af at være medskabere af den surrealistiske verden de spiller i. Spilmesterens har selvfølgelig skabt verdenen på forhånd, men den kan i høj grad ændres og påvirkes af spillerne selv, på samme måde som en spilmester ville gøre undervejs. I spillet I en drøm er det kun fantasien der sætter grænserne og det er hvad hele systemet er bygget op omkring.

Det Røde Cirkus er et introduktions scenarie til Dreamscape systemet og er et scenarie der appellerer til de spillere der gerne vil udforske den uhygge og eventyrlige surrealisme der findes i drømme.

Spillet på

Ba-Con (2012)

Priser

Ba-Con (2012)

Vinder, Publikumsgrisen

TriviaIndsend rettelser for denne side