Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Den dag døren går op

Forside til Den dag døren går op

Genre: Komedie
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af

✏️Eva Fog

Download

PDF Scenariet [dansk] (6,8 MB)
PDF Karakterer og biroller [dansk] (0,1 MB)
PDF Kort og billeder - oversigt [dansk] (8,6 MB)
PDF Sagsakter [dansk] (2,8 MB)

Foromtale

I århundrede har den ældgamle orden, Murermestrene, bevogtet den sagnomspundne Dør. Den Dør, der er kilden til hele den vestlige civilisation. Beliggende i den Hellige By på Amager Fælled, svæver Døren præcis 15,6 cm over jorden bag to meterhøje Murer, afsondret fra folket.
En gang om året, ved sommersolhverv, kunne folk før i tiden valfarte til Livets Vugge, men ikke mere. Et dekret fra sammenslutningen af Murermesterordnen, kaldet Staten, proklamerede for få år siden, at al adgang til Døren fremover var suspenderet. Folket var i oprør, men blev bekæmpet med hård hånd.

For at sikre civil lydighed, har Ministeriet for Forbrydelser mod Staten stiftet et hemmeligt politi, der har agenter overalt, og af indlysende grunde oftest går forklædt som tyske turister. Det siges at alle, som træder ved siden af, forsvinder på mystisk vis i små, lyserøde biler, for aldrig at blive set igen.

Men få, tapre sjæle kæmper mod den forældede institution og kræver, at Døren atter frigives til folket. Disse revolutionsbevægelser bekæmper i ly af natten, og under dække af hverdagens trivialiteter, den inkompetence som holder folket i et jerngreb.

Nogle af disse revolutionære helte er bevægelsen Dørens Befrielsesfront (DB), hvis modige
medlemmer i al hemmelighed har opereret under Ministeriets næse de sidste 2 år. Nu barsler de med Planen over alle Planer, men de har travlt.

En kilde har opsnappet sagsakter udarbejdet af Ministeriet, som alle indeholder dybt inkriminerende oplysninger om gruppens 5 medlemmer. Spørgsmålet er, hvor de oplysninger kommer fra og hvordan DB ryster deres forfølgere af sporet, alt imens de skaffer sig adgang til Døren.

Piece of cake…

Den Dag Døren Går Op er et absurd humor scenarie, stærkt inspireret af den britiske serie ’Allo ’Allo. Sat i et parallelt, nutidigt univers, hvor religion og politik er baseret på en svævende dør på Amager, skal 5 spillere kæmpe for at give folket magten og Døren tilbage.

Spillet på

Fastaval (2012)


Indsend rettelser for denne side