Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Spor

Forside til Spor

(AKA: Trails)

System: Fusion
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af

✏️Alex Uth

Download

PDF Scenariet [dansk] (21,5 MB)

Foromtale

I bund og grund handler det hele vel om viljen til at overleve. I starten tror man, at det bare handler om at være villig nok. Senere, når det er for sent, tror man at det handler om at fortryde. Men det handler bare om at komme videre, ikke?

En sag om trafficking, som ingen vil røre. Et billede af en pige, ingen vil have. Et aflåst skur på Amager, som ingen ejer. Et lille bureau med ambitiøse folk fra Jylland, der vil gøre hvad som helst for at bryde igennem og komme til fadet i det københavnske.

Historien krydser frem og tilbage mellem nutid og fremtid. I det ene spor krydser fem kollegaer Broen for at tage en sag, der potentielt kan give kassen i omtale. I det andet spor sidder de tilbage i Jylland, mange år senere, med sagsmappen fra dengang i København, for at se hvad fanden der gik galt.

’Spor’ er historien om den sag, der ødelagde dem.

In the end it all comes down to the will to survive. In the beginning you think that it’s simply about being willing enough. Later, when it is too late, you think it is about regretting. But really it’s all about moving on, isn’t it?

A case about trafficking that no one wants to touch. A picture of a girl no one wants. A locked shed on the island of Amager that no one owns. A small bureau of ambitious people from Jutland who will do anything to get their breakthrough and get a foot inside in the Copenhagen market.

The story goes back and forth between the present and the future. On one trail, five colleagues cross the Bridge to pursue a case that could potentially give them huge publicity. On the other trail, they are back in Jutland, many years later, with the file case from back then in Copenhagen, to see what the hell went wrong.

’Trails’ is the story about the case that destroyed them.

Spillet på

Fastaval (2012)
Fastaval - Otto in Space (2020)

Priser

Fastaval (2012)

Vinder, Bedste Scenarie
I kraft af struktur og virkemidler skabes historien om en flok uperfekte mennesker, der i et forfejlet forsøg på at hjælpe, ødelægger både sig selv og en uskyldig pige. Spor har en imponerende balance imellem distance og nærhed. I en gennemarbejdet ramme skabt af roller, scenestruktur og formidling får spillerne frihed til at gøre fortællingen til deres egen.

Om vinderen sagde dommerne:

-Helstøbt og gribende
-Kan ikke undgå at berøre dig.
-Spillerne får frihed under ansvar.

Spillerne sagde:

En lang tur ned i helvede. Mega, mega ubehageligt på den fede måde.
Meget grum og alligevel troværdig historie.
Jeg følte mig virkeligt desperat og ilde til mode som Carsten, der skød sig selv da alle hans venner og familie havde forladt ham.
Nomineret, Bedste Fortælling
Et scenarie der behandler seks menneskers deroute efter kontakt med et ekstremt voldeligt og nådesløst miljø. Karaktererne er fra spillets start dømt til at fejle på trods af gode intentioner. Spor er den nødvendige fortælling om et ubehageligt emne, vi lukker øjnene for. Fusionsuniverset skaber en distance, som gør os i stand til at tage trafficking i behandling.
Nomineret, Bedste Roller
Detektivernes tyndslidte facade bliver hurtigt gennembrudt af sprækker, der afslører, hvor nedbrudte de er. Rollerne udvikles gennem scenariet, og gradvist går omfanget af deres forfald op for spillerne. De bliver efterladt som sørgelige vrag efter en hjerteskærende tour de force gennem menneskelig ondskab og svigt.
Nomineret, Bedste Formidling
Scenariet er skrevet i et malende sprog, der danner billedet af en grum verden. En tragisk og dyster forfaldshistorie beskrives effektivt igennem to spor, som spillederen kan tage direkte med sig ind i spillokalet. Spilskabende sagsmapper er et kreativt og inspirerende værktøj til scenernes indhold og strukturerer fortællingen på en overbevisende måde. Det gøres klart for alle, at det vil gå galt – teksten er et springbræt til fortællingen om hvordan og hvorfor.


Indsend rettelser for denne side