Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Den Blå Tråd

System: GURPS
Deltagere: 4 spillere

Af

✏️Morten Havmøller Laursen

Foromtale

Den Blå Tråd er et scenarie, der handler om en verden, der er ved at gøre sig selv ligegyldig. I de rige dele af verdenen ligger hele byer øde hen, men dog fuldt vedligeholdte og udstyrede - deres beboere lever, transcenderet som software i det globale Synapse Intercommunication (SynComm) netværk og har opgivet deres fysiske begrænsninger. Viden er, endelig, ophørt med at have nogen form for begrænsning. Det er stadig muligt for dem at opleve og bruge verdenen ved at downloade sig selv til robotter, androider, genetisk modificerede kroppe eller, i sjældne (og formentligt ulovlige) tilfælde, et normalt menneske der sætter sin hjerne til leje.

Bagsiden af medaljen er den fattige verden, der holdes i et fast greb. Uden SynComm teknologi halter viden i denne del håbløst bagefter, og er fuldstændig afhængig af research og produktudvikling, som udelukkende beherskes af SynComm'ere. De producerer bl.a. fysiske produkter, der bruges til at vedligeholde byer i den transcenderede verden, som mest af alt er forlystelsesparker for de få som vælger at downloade sig tilbage midlertidigt eller mere permanent.

Men kloden er et trangt sted for 8,3 milliarder mennesker, og i de seneste 10 år har en uro sat sig i denne balance: hvorfor vedligeholde og producere til et samfund, som ingen nytte har af fysiske goder - bortset fra vedligeholdelsen af SynComm netværket selv? Og burde menneskeheden transcendere via SynComm overhovedet? Det er den slags grundlæggende spørgsmål, der kun kan ende i konflikt for alle involverede parter. Og den ulmende konflikt mangler kun en gnist, før den antændes...

Spillerne vil have rollen som en speciel udforsknings- og indsats-styrke, der opererer på vegne af United Nations and Governments (UNG). Der vil undervejs blive sat fokus på en dyb fascination af fremtidens mulige teknologier, samt den måde de kan påvirke et samfund som helhed. Scenariet er hverken en dystopi eller utopi, men et ærligt forsøg på at tænke sig til en fremtid med komplekse spørgsmål (og måske svar).

Spillet på

CONg Gulerods d. 2's store vinterfest (2011)


Indsend rettelser for denne side