Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Troldmandens Værksted

System: Basic Roleplaying
Genre: Fantasy, Komedie

Af

✏️Lars Ræder Clausen
✏️Jane Holst Mogensen

Foromtale

Troldmanden stillede koppen fra sig og rejste sig fra sin skammel. Han stod stille et øjeblik, mens smerten i benet gik væk. Han bøjede sig ind over bordet for at blæse lyset ud, og det varme, gyldne lys blev afløst af månens kolde, blå skin. Med slæbende skridt gik han ud af døren og lukkede den efter sig.

Intet rørte sig i rummet, mens den gamle mands skridt langsomt forsvandt ned ad trappen. Månen skinnede roligt ind på et rodet værelse, hvor alkymisk udstyr, gamle bøger, halvspiste håndmadder og underlige urter fyldte de fleste vandrette flader. Men der var intet, som boblede i kolberne, bøgerne lå lukkede, og urterne var forlængst visnet til ubrugelighed.

Da lød et sagte "plink, plink", og ud i en månestråle hoppede den ægte kinesiske tekop.

Den drejede sig omkring, som kiggede den efter noget, og sagde så med et dybt suk: "Kaffe! Han drikker kaffe af mig! jeg, en ægte tekop fra det fjerde Mingdynasti. Det kan ikke blive ved. Jeg får også sorte kanter!"

Ud fra mørket lød en dyb stemme: "Og jeg har stået ubrugt i flere uger. Hvad går der af mesteren? Jeg har aldrig før set ham så nedtrykt."

"Jeg ved det ikke," svarede tekoppen og hang synligt med hanken. "Vi må hjælpes af med at kaste lidt lys over situationen," lød det fra lysestagen: "ellers ender det med, at han holder op med at komme herop."

Rundt om i rummet lød en klirren og en raslen, som om alle tingene rystede ved tanken.

Skulle de alle støve til?

Spillet på

Fastaval (1995)


Indsend rettelser for denne side