Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Den forsvundne Etatsrådinde

System: Systemløst

Af

✏️Tina Manstrup Kruse

Foromtale

Året er 1942. I den lille provinsby er sykredsens damer samlet til det ugentlige møde. Det er en meget vigtig og travl tid for damerne, og det er derfor intet mindre end en katastrofe at formanden, Etatsrådinde Ludvigsen, ikke er mødt op. Næstformanden, Konsulinde Marcht tager ordet:

”Mine damer, er der nogen af jer, der har modtaget afbud fra Etatsrådinden?” Konsulinden er en myndig dame, og de andre damer trykker sig lidt i deres stole under hendes udforskende blik. Til sidst tager Fru Bankdirektør Krog sig sammen:

”Jamen Fru Konsulinde, har de ikke hørt, at Fru Etatsråden har forladt byen uden et ord til nogen, hverken sin mand eller børnene?” Konsulinde Marcht er ved at føre thekoppen op til munden, men standser midt i bevægelsen. Amtmandinde Frank stirrer betaget på scenariet, hun havde altid troet, at det med at standse midt i en bevægelse kun skete på film, og det burde det vist også være. I virkeligheden så det ihvertfald temmeligt dumt ud.

Fru Overlæge Henriksen, byens ubestridte førende sladderkælling, ser med triumf i blikket på de andre: ”Har de damer ikke hørt, at smedens 19 årige Poul har forladt byen på samme tidspunkt, ligeledes uden et ord til nogen?” Man kan ligefrem skære i stilheden efter hendes bemærkning, og der går flere sekunder, inden nogen trækker vejret igen.... Etatsrådinden og Poul, han er kun halvt så gammel som hende og langt under hendes stand... utænkeligt... eller er det?

I denne hybrid mellem Columbo og Matador spiller i forstadsfruer, hvis livs mest oprivende begivenheder strækker sig til, at bagerdrengen en dag kom for sent med morgenbrødet.

Lige pludselig sidder i med den fedeste og mest saftige skandale i byens historie, og i vil vide mere men hvordan? Man kan jo næsten ikke være bekendt at vide noget!

Spillet på

DrageCon 5 (2007)


Indsend rettelser for denne side