Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Tidsvogterne

System: GURPS
Genre: Action, Efterforskning
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af

✏️Anne Vinter Ratzer

Foromtale

1962, Naturhistorisk Museum, Kansas
Der er desværre ingen tvivl om, at dinosaurfossilet er en forfalskning. Med den nye kulstofdateringsmaskine har de gået alle museets fossiler igennem, og dette, deres stolthed, fundet af selveste Edward Cope, bestod ikke prøven. Det kan ikke være mere end 100 år gammelt, og skuffelsen svider i dem alle. Palæontologerne pakker skelettet sammen og sender det til forbrænding, mens kustoderne gør montren klar til en anden udstilling.

1893, et sted på prærien i Wyoming
Manden med skovlen springer op fra udgravningen, og løber hen mod den nydelige, let støvede, ældre herre, der hviler i en stol under sejldugens skygge. “Professor Cope, der er noget, De skal se!” Professoren ser træt og desillusioneret ud, men øjnene får fornyet glød, da han følger med hen til hullet og ser de første, umiskendelige glimt af knogler lyse hvidt mod præriens svedne sand. “Endelig! Jeg vidste det!”

220 millioner år siden, Pangaea-kontinentet
Dinosauren brøler højt. Dens instinkter, som normalt byder den at være stille for ikke at trække rovdyr til, er druknet i dødsangst. Sult og tørst har plaget dyret for længe, og smerten i det brækkede ben er ulidelig. Inden solopgang vil den være død. Den brøler igen, og en flok flyveøgler letter skræmte fra en palme i nærheden.

2056, Chicago Tidsvogteragentur
“... så med en overskridelse af den maksimalt tilladte tidsfluktuation med 2 milliCosta er det en relativt lille afvigelse, men stor nok til, at den efter gældende regler bør undersøges. Alle oplysninger peger på, at kulstofdateringen i 1962 burde have godkendt fossilet.” Teknikeren lægger sin pegepind fra sig og sætter sig ned.

En af missionscheferne tager over. “Tak, Simon. Første skridt må være at tage til 1893 og finde ud af, om Edward Cope fandt et ægte fossil. Carter, hvem vil du anbefale til missionen?”

‘Tidsvogterne’ er et hyggeligt, underholdende scenarie med kælen for nørdede baggrundsdetaljer. For spillere, der kan lide dinosaurer, Det Vilde Vesten og tidsrejser.

Spillet på

Fastaval 007 (2007)


Indsend rettelser for denne side