Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Shamhain-slaget

Forside til Shamhain-slaget

System: LARP

Arrangeret af

Vølven

Af

ArrangørJænz Hollensen
ArrangørMette Markert
ArrangørMaiken "Malle" Nielsen
ArrangørGorm Reventlow
🎨Paw Baltzersen
📰Jakob Bavnshøj

Download

PDF Folder [dansk] (1,3 MB)

Foromtale

I en lille skov isoleret fra resten af områdets indbyggere har forskellige stammer gennem århundrede opbygget et lille samfund med mange indre stridigheder. De har hidtil undgået at hidse hinanden op til direkte krig, selvom det har været tæt på mange gange. De mennesker og væsner, der bebor skoven, har generelt kun stået sammen om en ting; afholdelsen af det årlige Shamhainritual! I hele denne verden fejres Shamhain for at beskytte sig mod de dødes ånder. På denne aften. hvor porten til dødsriget står åben, søger alle væsner med en vis forstand sammen for at beskytte sig mod Shamhainsygen. Sådan kaldes den sindssyge, man pådrager sig, hvis de dødes misundelige ånder får adgang til ens ubeskyttede sind...

Traditionerne for festlighederne varierer fra egn til egn, og nye indslag dukker som regel op med korte mellemrum. Det eneste, der forbliver uændret, er den beskyttende cirkel og takken til den eller dem, der holder de dødes ånder ude fra denne cirkel.
I skoven forestår de to religiøse gruppe. druiderne og shamanerne. Shamhain-højtidelighederne. Selvom de to grupper normalt ikke arbejder sammen, har man efter-hånden indset nødvendigheden af det på denne aften. Af samme _rund har man også indført fredhellighed fra et aftalt tidspunkt om eftermiddagen, når solen står lavt, til næsten morgen, når solen står op.

Porten til de dødes rige står kun åbent nogle få timer efter midnat. Først når natten har nået sit højdepunkt. er det igen sikkert at færdes uden at være skærmet mod ånderne. Denne trussel har altid haft en afdæmpende effekt på selv de mest krigeriske gemytter. men siden sidste Shamhain er det som om råddenskaben har bredt sig. Et ord er ikke længere et ord, og man færdes sjældent alene i skoven af hensyn til sin egen sikkerhed.

Op til denne Shamhain har det været nødvendigt for druiderne at optræde mere håndfast end ellers for at indskærpe folk vigtigheden af våbenhvilen.

Afviklinger 🗺️

24. - 26. juli 1999🗺️Lærkeskoven, Ringe, Danmark

Nævnt i følgende artikler

Conlænderen Side 12 Nr. 27 (Juli 1998) Alter Ego


Indsend rettelser for denne side