Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Taage over Porta Bianca

System: Systemløst

Af

✏️Jesper Ejsing
✏️Kjartan Kinch

Foromtale

Porta Bianca, den syvogtyvende oktober, det herrens år 1311.

Til inkvisitionsrådet i Bologna.

Kære brødre i troen.

Jeg skriver til jer i håb om jeres hjælp og støtte i en ugudeligsag, som jeg ikke længere selv kan magte. Som det jer sikkert allerede er bekendt, er det i år 100 år siden Herren med nådig hånd tog vor bys beskytter, den hellige Sankta Bianca, til sig. I denne anledning er vor gamle kirke til Guds ære blevet udbygget, istandsat og udsmykket med statuer, som jeg med Herrens hjælp selv har udhugget, og byen er pyntet som Paradis selv. Folk fra nær og fjern flokkes i denne stund til Porta Bianca for at høre Guds ord og deltage i indvielsen af den nye kirke, men med de mange hellige pilgrimme og valfartende rejsende kommer også folk af mere tvivlsom karakter, og da byen er fyldt til randen, har disse ukristelige mennesker frit spil.

Var tyveri, hor og skørlevned blot det eneste, der skæmmede glæden i så hellig en stund, da var jeg Herren taknemlig, men jeg frygter, at en større ondskab er på spil. Jeg frygter, at Antikrist hjemsøger vor by.

I den senere tid er flere mennesker på mystisk vis forsvundet i gaderne, og kun deres angstfyldte skrig har vidnet om Satans handlinger, for ingen har endnu set noget til gerningsmanden. Da byens vagtværn ikke har kunnet stille noget op mod denne djævelskab, og da jeg selv ikke er kyndig i eksorcisme og Satans veje, håber jeg, at I vil bistå mig i denne sag og rense Porta Bianca for Lucifers fordærv.

Jeres ydmyge tjener,
Fader Nicola Orvaldi af Porta Bianca

Spillet på

Fastaval (1995)
Pentacon VI (1995)


Indsend rettelser for denne side