Alexandria

Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Vælg sprog:

dadeennbsv

Høstballet

System: LARP

Af

✏️Clara Bettina Behrmann

Foromtale

Om Scenariet:

Der har længe hersket fred i kongeriget Centanon. Centanon står på god fod med naborigerne, og der lader ikke til at være problemer.

Alle er glade, og lykken stråler over folket. Adelen er gavmild, og bønderne lider langt fra nød. Høsten tegner til at blive god, vejret er smukt, og idyllen er ikke til at rokke.

Men præstindernes varsler om fremtiden er mørke. Deres visioner er fyldt med blod og kamp, og i deres drømme kan de høre børn skrige.

Og det passer. Selv om folket vender det døve øre til, samles tordenskyerne i horisonten. De Nordlige Hertugdømmer er blevet overfaldet af trolde. Og selv om bønderne endnu ikke har lagt mærke til det, kæmper ridderne for at opretholde fred i riget.

Og kongen bliver ældre for hvert år der går. Hans smukke dronning Dulcinea og han har ikke været i stand til at få børn. Gudernes har ladet kongen leve et godt liv, men Kong Valentin føler sig gammel. Han må finde en arving hurtigt, da han ved, at hans måneder er talte. Kong Valentin og dronning Dulcinea vil derfor udpege en arving til høstballet.

Men heller ikke det bliver let. Mange adelige har længe ventet på at komme på tronen. De højere adelsfamilier er sågar begyndt at udregne deres slægtskab med kongen. Der strides blandt adelen, og flere og flere har set sig lun på tronen. Det er blevet en sport at indynde sig hos præstinderne, der har Kong Valentins fulde opmærksomhed. Samtidig prøver man, at gifte sig hurtigt. Dronning Dulcinea er landet over kendt som en Giftekniv, og hendes ideer om ægteskab er ikke altid lige gode.

Landet væbner sig med tålmodighed, og rygterne svirrer. Nyheder om et oprør mod kongen spreder sig. Men ingen tror på dem. Der grines af spioner der påstår at have hørt om en sammensværgelse mod kongen. Men er det sandt? Kunne der være et oprør mod kongen? Og i så fald, hvem står bag det? Efterhånden er enkelte begyndt at tro på rygterne. Hvordan skulle Centanon få mulighed for at forsvare sig mod en hær? Da der længe har hersket fred er adelens sønner ikke blevet riddere. De er gået i lære hos præsterne, de viise mænd i riget. Rigets hær er ikke stor, og de bondefamilier der engang kunne kæmpe, har glemt hvordan et sværd skal håndteres.

Med tiden er der kommet uro iblandt adelens rækker. Man tør ikke længere stole på sin nabo, og spionerne ransager landet.

Men man glæder sig til høstballet. Adelen er draget af sted til kongsborgen, og forventningerne er store. Hvilke ægteskaber vil blive indgået i år? Hvem, er blevet gift siden sidst? Og sidst, men ikke mindst, hvem bliver tronarving?!?

Alt dette er samtaleemner, og imens festrusen breder sig, bliver rygterne værre. Ridderne fra de nordlige hertugdømmer kan ikke længere holde Troldene i skak…og hvad varsler præstinderne om dette?


Om Verdenen:

Centanon – landet vi befinder os i – minder geografisk beliggende om Tyskland. Dog er landet ikke helt så stort. Landet er del op i Hertugdømmer, der igen er delt op i grevskaber. I disse grevskaber er der byer, kontrolleret af Baroner. Og naturligvis er der også befæstninger kontrolleret af Vicomter. Mellem enkelte Hertugdømmer er der et mindre landområde (ofte som følge af krig mellem to hertugdømmer), disse er kontrolleret af Marquiser. Centanon er bakket og fyldt med floder. Det minder en del om Wales.

Befolkningen er delt i to. De adelige og de ikke-adelige. Men der hersker ikke had mellem dem. Dog er der en tredje gruppe, der består af både adelige og ikke-adelige. Præster og præstinder. De tjener guderne med krop og sjæl, og er bøndernes såvel som adelens vejledere. Ingen i landet tvivler på gudernes eksistens. De fleste har sågar bevidnet et eller flere guddommelige vidunder. Adelen har den reelle magt i landet, men præsterne og præstinderne har alles øre. Derimod vender alle sig bort fra troldmænd. Troldmændene er ikke respekteret, da de har vendt sig mod guderne for at opnå mere magt. At blive troldmand, betyder at vende sit hjem ryggen. Og selv om magikerne har vendt sig mod guderne, er det lykkedes to af dem at blive Kong Valentins fortrolige rådgivere.

Der er fire guder. En gud for hver årstid. Vintergudinden er den mest tilbedte, da vinteren er hård i Centanon. Af denne grund er hendes præstinder de højest agtede – og de mest fanatiske. Vintergudindens Ypperstepræstinde siges at være tæt på kongen, der sætter al sit lid til guderne. Præstinderne har rygtet for at være fanatiske, og deres tro må være total før de bliver accepteret i templet. Det er dem man kommer til for at blive helbredt for slemme sygdomme. Forårsgudens og Efterårsgudens præster er kendt for deres viden. De har stor kundskab til naturens veje. Sommergudindens præstinder er de mindst religiøse præstinder. Deres pligt er at være glade og at bringe glæde til omverdenen. De dyrker sangkunsten, og dansekunsten. Samtidig er det sommergudindens præstinder der fuldfører ægteskaber. Bortset fra kongens – siden landets opståen har det været Vintergudindens ypperstepræstinde der har fuldført ægteskabsbåndet mellem kongen og dronningen.


Generelt:

Der er ikke specielle ønsker om Udklædning. Det ville dog klart være bedst hvis mange kunne komme udklædt. Det perfekte tøj vil være dragter inspireret fra Vikingetiden eller Middelalderen. Dette er helt og aldeles et NON-CONTACT scenarie. Der vil IKKE VÆRE NOGEN FORMER FOR KAMP. Så har du noget våben med, vil de blive stående i våbenhuset, udenfor Riddersalen.

Skulle du være i den situation at du ikke har spille Live før, så kom alligevel. Jeg beder alle interesserede om at tage hensyn til eventuelle nybegyndere.

Spillet på

Viking-Con 18 (1999)


Indsend rettelser for denne side