Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Byen ved tidens ende

System: Traveller D20

Af

✏️Sven Münther

Foromtale

Jeg aner ikke, hvad vi skal i denne her by. Sarge siger, at det er en vigtig opgave. At det ikke er vores opgave at stille spørgsmål. Men hvis det er os, der skal dø her, så må det være OK at spørge, ikke? Sarge siger: "Kæft".

Byen betragter os med sine tomme vinduer og mennesketomme gader. Og venter. Og venter. "Er dette en militær opgave", spørger jeg Sarge, mens jeg venter på at byen skal vise sit sande, hæslige ansigt. Men jeg ser kun de rene gader og velholdte, blomstrende forhaver - i en by hvis beboere blev myrdet for 70 år siden. Hvem holder de haver? Spøgelserne? Sikkert noget der er meget værre. Jeg vil bare så gerne hjem. Hvad der så end slog de folk ihjel, er det her sikkert stadig.

"Ja" siger Sarge efter nogen tid, "Dette er en militær opgave. Du er i uniform og bevæbnet. Hvordan kan du spørge?" Ja, hvordan kan jeg være i tvivl? Måske fordi halvdelen af os er civile. Hvad skal "Mor" gøre, hvis vi kommer i kamp? Lave mad til fjenden? Hvis de spiser det, har vi måske en chance. Og Ergn? Angribe dem med matematik? Og hvad skal Miller Johnson? Revidere deres regnskaber? Og Joseph - Joe "Friendly Fire"? Jeg troede, at denne opgave gik ud på at ledsage ham til et lille hyggeligt gaskammer, hvor man kunne eliminere ham som trussel mod ordentlige soldater. Men nu har han fået håndjernene af og en frygtelig stor skyder i hånden - og jeg føler mig bare sååå sikker med ham ved min side.

Vi er kommet gennem det venlige forstadskvarter med villaer og videre ned ad en gade med lave etageejendomme. Mørket sænker sig, og gadelygterne tændes. I et træ tæt ved fløjter en fugl en aftensang. Lys tændes efterhånden i lejlighederne. Musik strømmer fra et åbent vindue. Jeg foreslår Sarge, at vi skal checke nogen af de oplyste lejligheder. Han svarer kort:"Kæft!" Sarge vil videre mod bymidten. Bare jeg kendte hans ordrer.

"Hvorfor?", spørger jeg Sarge. "Hvorfor os? The Reform Coalition må have bedre folk til en opgave som denne". "Måske", siger han. Måske. Måske har de bare ikke nogen de bedre kunne undvære. Vi er ormen på krogen og noget åbner måske nu sin mund for at sluge os. Men hvad er det vi fisker efter?

Spillet på

Viking-Con 21 (2002)
Fantask Spilfestival (2005)


Indsend rettelser for denne side