Om Alexandria
Giv en hånd
Indsend rettelser

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Steder
Kalender
Blog-feeds
Priser
Jost-spillet

Kontakt os
Privatlivspolitik
Log ind:
Language icon Vælg sprog:

dadeennbsv

Højhus - Løsningsmodel uden titel

Forside til Højhus - Løsningsmodel uden titel

Genre: Novellescenarie

Af

✏️Dennis Gade Kofod

Download

PDF Scenariet [dansk] (0,1 MB)

Foromtale

Til spillederne.

Undertegnede er ikke forfatteren til nærværende onde skrift. Jeg er blot den, der en stille morgentime, på vej til arbejde, fandt det liggende på slotspladsen foran Christiansborg. For foden af den kongelige rytterstatue, lå det i en officiel konvolut fra kulturministeriet.

Hvem forfatteren er er åbenlyst, da han gemmer sig under et tåbeligt simpelt anagram, der kun understreger, hvad man i forvejen vidste, nemlig, at ophavsmanden ingen sans eller smag ejer for litteraturen og dens væsen. Et faktum, der klinger igennem hvert af de ord, der, da undertegnede åbnede konvolutten, viste sig at være et scenarie.

Jeg sender skriftet til jer, mine kæreste, for at den plan, der åbenbarer sig på de næste sider skal kendes af så mange som muligt. Sådan, at vi i det mindste kan gøre fælles front imod de planer, som lurer bag Borgens mure. Desværre er vi, det rollespillende folk, ikke mange, men spil og vurder derefter, hvad der er i din magt at gøre. Jeg selv tror ikke, at nogen vil sidde tavst og afvente næste nedskæring efter berøring med denne, den mest ondsindede plan. Jeg væmmes.

Men gå ikke letsindet frem i jeres spil. Teksten gør sit for at udstille sit mål som fornuftigt og rationelt, samtidig med at den søger at fremstille sig selv som uskyldig, begge dele gennem en makaber komik, der dog i sandheden er tragisk.

Den følelse, der bør fylde spillerne og dig, spillederen, er vemod og foragt. Ikke desto mindre foreslår jeg, at spillerne ikke informeres om sagens rette sammenhæng, førend efter spillet er afsluttet. Det for at give dem det fulde indtryk af, hvad hensigten med dette scenarie oprindeligt er.

I har alle min tillid.

Dennis Gade Kofod
Natural Born Holmers

Spillet på

Orkon (2002)
Fastaval (2005)

TriviaIndsend rettelser for denne side