Über Alexandria
Hilf uns: Aufgabenliste
Korrektionen einschicken

Nach Spielen suchen
Markierungen
Alexandria in Zahlen

Locations
Kalender
Blog-Feeds
Preise
Das Jost-Spiel

Uns kontaktieren
Privatsphärepolitik
Einloggen:
Language icon Sprache wählen:

dadeennbsv

Kattens vugge

(Alias: Cat's Cradle)

Genre: Drama

Von

✏️Mads Brynnum
✏️Esben Sejer Pedersen

Beschreibung

Det er påske. Muligvis verdens sidste. Rigets øverste sidder samlet i en hemmelig bunker, hvor de i sikkerhed og ubemærkethed kan dele deres sidste nadver. Udenfor raser krigen på sit femte år, og alt peger i retning af det totale nederlag.

Men der er ikke lagt op til et måltid i fred og fordragelighed. For hvem bærer ansvaret for Rigets manglende sejr? Hvem kan siges at være uskyldig? Og hvad rummer fremtiden? Skal Riget kæmpe, til den sidste blodsdråbe er blevet klemt ud af det? Er betingelsesløs overgivelse den eneste mulighed? Kan der indgås et kompromís? Eller findes der måske en anden og mere definitiv løsning?

Det vigtigste spørgsmål er imidlertid, om spekulationerne fører nogen vegne? Om ansvar, skyld, fremtid og fortid har nogen betydning længere? For langt vigtigere er det vel, hvordan vi bruger tiden, inden verden går under.

Kattens Vugge er ikke et scenarie om nazi-Tyskland, men krig og magt, moral og ansvar. Og det er hverken traditionelt rollespil eller live. I stedet skal scenariet køres som et teaterstykke, der i teorien kunne have et publikum. På ‘scenen’ spiller man, mens man bag scenen træder ud af karakter og sammen når frem til en mulig ramme for det videre forløb.

Det er påske . Muligvis verdens sidste.
Rigets øverste sidder samlet i en hemmelig bunker, hvor de i sikkerhed og ubemærkethed kan dele deres sidste nadver . Udenfor raser krigen på
sit femte år, og alt peger i retning af det totale nederlag.

Men der er ikke lagt op til et måltid i fred og fordragelighed . For hvem bærer ansvaret for Rigets manglende sejr? Hvem kan siges at være uskyldig? Og hvad rummer fremtiden? Skal Riget kæmpe , indtil sidste blodsdråbe er blevet klemt ud af det? Er betingelsesløs overlevelse den eneste mulighed? Kan der indgås et kompromis? Eller findes der måske en anden og mere definitiv løsning ?

Det vigtigste spørgsmål er imidlertid , om de spekulationer fører nogen vegne? Om ansvar, skyld, fremtid og fortid har nogen betydning længere? For langt vigtigere er det vel, hvordan vi bruger tiden, inden verden går under.

Cat's Cradle er ikke et scenarie om Anden Verdenskrig, ligesom det hverken er traditionelt rollespil eller live.

Det er vores mål. at scenariet skal køres som et teaterstykke, og vores håb at folk kommer og ser det. En del af spilblokken vil derfor gå til at lære hinanden at kende , opvarmning, evt sminkning og anden forberedelse. Blandt andet derfor er erfaring med skuespil og sceneoptræden ikke et krav – det hjælper bare. Men vi kan ikke udrette mirakler (kun af og til, og kun hvis vi er meget heldige), og derfor er det pinedød nødvendigt, at du ikke har nogen problemer med at stå på en scene.

Hvis du tilmelder dig, vil vi i øvrigt også gerne have et billede af dig.

Hier gespielt worden

Confekt IIa (1999)
Fastaval (2002)


Korrektionen für diese Seite einschicken