Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

Priser

In English
Log ind:

Skår

(AKA: Shards)

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af:

ForfatterJeppe Nybo Jørgensen
🎨Niels Jensen

Foromtale:

Masada, Judæa, 74 e.Kr.

Som legionærerne baner en sti mellem murbrokkerne i bjergfæstningens breche mødes af brændte bygninger, ødelagt krigsbytte, knuste klinger og knuste kroppe. Ni hundrede og tres af dem. Død for egen hånd efterlader de hverken deres sejrherrer bytte eller krigsfanger at voldtage, martre og korsfæste, som et eksempel for enhver der således ville turde udfordre det Romerske Kejserige. Kun kornmagasinerne er ladet urørte, et sidste trodsigt budskab fra de besejrede, at deres død ikke var gjort af nød og sult.

Dette er deres historie. En historie om et mislykket oprør, der satte alt på spil og tabte. Scenariet spørger om hvordan det ville føles at blive tvunget til at vende sit eget sværd mod sine kære – vel vidende at en skæbne langt værre end døden venter dem, ville du kunne dræbe det du holder allermest kært? Findes der nogen gerning mere utænkeligt end denne? Kan den yderligste voldshandling, at tage en andens liv, blive til en kærlighedshandling?

Inspireret – men ikke begrænset – af den historiske belejring af bjergfæstningen Masada i slutningen af den første jødiske-romerske krig, sådan som den er blevet beskrevet af den samtidige skriver Josefus. Det er også historien om et blodigt lotteri, hvor brudte potteskår drages, så ingen mand eller kvinde skal slå sig selv ihjel, undtagen den der bliver den sidste. Hver fælder sin egen familie, hvorefter de i stadig mindre grupper dræber hinanden, overladt til potteskårenes skæbne, indtil der kun er én eneste levende sjæl tilbage. Den sidste må falde på sin egen klinge, nægtet adgang til Paradis, thi det er lukket for selvmordere.

Spillet på:

Fastaval - Mad Science (2017)


Indsend rettelser for denne side