Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

Priser

In English
Log ind:

Birkenau

Forside til Birkenau

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af:

ForfatterJonas Sanberg Jensen

Download:

PDF Scenariet (15,1 MB)
PDF Scenariet (English) (13,8 MB)

Foromtale:

"Når musikken spiller ved vi, at vore kammerater ude i tågen marcherer som maskiner. Deres sjæle er døde og musikken driver dem, som vinden driver visne blade, og erstatter deres viljer."
– Primo Levi

Birkenau er en fortælling om fire jødiske musikere og deres kamp for overlevelse i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. I en grå verden fyldt med rædsel, bliver musikken kilde til både trøst og desperation, mens røgen fra ovnene stiger mod himlen, og de fire mindes deres liv før lejren. Hvis de overlever, kan intet blive som før.

I løbet af fortællingen skal spillerne tage stilling til, om de fire er villige til at gøre modstand i en umulig situation, samt hvad deres jødiske arv og liv betyder for dem. Scenariet er inspireret af virkelige begivenheder, men er ikke dokumentarisk. Fortællingen er mismodig uden lykkelig udgang. Birkenau anvender musik som stemningsskabende element og spilles i rummet, ikke omkring bordet. Tavshed og indlevelse er vigtige elementer i en tilrettelagt fortælling med stor frihed i spillernes tolkninger af rollerne.

Spillet på:

Fastaval (2014)
Fastaval - Otto i Eventyrland (2018)
Stockholm Scenario Festival (2018)


Indsend rettelser for denne side