Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

In English

Priser
Log ind [via Facebook]
Log ind [via Twitter]

Birkenau

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af:

Ikon - ForfatterJonas Sanberg Jensen

Foromtale:

"Når musikken spiller ved vi, at vore kammerater ude i tågen marcherer som maskiner. Deres sjæle er døde og musikken driver dem, som vinden driver visne blade, og erstatter deres viljer"
- Primo Levi

Birkenau er en fortælling om fire jødiske musikere og deres kamp for overlevelse i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. I en grå, frygtelig verden fyldt med rædsel, bliver musikken kilde til både trøst og desperation, mens røgen fra ovnene stiger mod himlen. Hvis de fire overlever kan intet blive som før.

I løbet af fortællingen vil spillerne blive tvunget til at tage stilling til, hvad de fire er villige til at gøre for at overleve samt hvad deres jødiske kulturarv betyder for dem. Fortællingen er inspireret af virkelige begivenheder og er mismodig uden lykkelig udgang.

Scenariet anvender musik som stemningsskabende element og spilles i rummet, ikke omkring bordet. Tavshed, improvisation og indlevelse er vigtige elementer i en tilrettelagt fortælling med stor frihed i spillernes tolkninger af rollerne.

Anbefales ikke for spillere under 16 år.

Spillet på:

Fastaval (2014)
Fastaval - Otto i Eventyrland (2018)


Indsend rettelser for denne side