Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Tags (ny!)
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

Priser

In English
Log ind:

Mudita

Forside til Mudita

Af:

DesignerMads Fløe
DesignerAllan Kirkeby

Foromtale:

Et spil i euro-genren, pakket ind i en interessant, ny worker-placement puzzle, med terninger, hvor alle valg er både til- og fravalg på samme tid.

I Mudita styrer hver spiller fire arbejdere repræsenteret af terninger. De er draget fra deres egen landsby ind til det store marked, i storbyen, for at stille butikker op med det formål, at komme først hjem til landsbyen igen, med mindst 20 fyldte Amforaer (Victory Points).

For at maksimere synligheden af deres butikker på markedet, har hver arbejder slået sin egen butik op, men mangler arbejdskraft for at kunne ekspedere indkommende ordrer. Det er her du som spiller kommer ind:

Du skal i hver tur aktivere en af arbejderne, ved at flytte den fra fronten af en butik, ind i baglokalet på en anden. Men i det du flytter arbejderen fra fronten af butikken, lukker du samtidig den oprindelige butik, som arbejderen kom fra, så denne ikke kan aktiveres igen i resten af runden. Der er derfor en interessant puzzle der skal løses i hver runde, hvor rækkefølgen af dine handlinger spiller den altafgørende rolle.

Spillet byder på actionpræget ‘engine building’ med kraftige kombo’er, der kan udnyttes til alt fra mere sikre strategier med pointscoringer, der bliver større for hver gang de udføres, til mere “high risk, high reward”-agtige muligheder, hvor held også er en faktor for succes.

Stikord:
Mekanikker: Worker(dice) Placement, Tile(card) Placement, Engine building

Kategorier: Dice, Puzzle, City building

Spillet på:

Aarhus Brætspilsfestival (2019)
Fastaval - Otto Under the Sea (2019)

Links:

Youtube video: https://youtu.be/yoEC1FJGCuwIndsend rettelser for denne side