Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

In English

Priser
Log ind [via Facebook]
Log ind [via Twitter]

Plexiglas

Forside til Plexiglas

(AKA: PlexiGlass)

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 5 spillere

Af:

Ikon - ForfatterMorten Jaeger
Ikon - IllustratorBo Jørgensen

Download:

PDF Scenariet (3,5 MB)
PDF Scenariet (English) (3,5 MB)

Foromtale:

I 1982 fik teaterinstruktøren Edvard Fehmerling sit store gennembrud som dramatiker og instruktør med stykket ”Plexiglas” om individets isolation og fremmedgørelse i det moderne samfund. Stykket blev fremført af fem personer, der gennem hele forestillingen var indespærret i hver sin glasmontre. Replikkerne kunne udelukkende høres forvrængede gennem samtaleanlæg, telefoner, etc. Det hele blev suppleret af en stor fjernsynsskærm, der hang over scenen og bombarderede folk med stressende sanseindtryk.

I 1981 samlede en ung og optændt Edvard Fehmerling fem betroede skuespillere til en tur i sommerhus for at foretage de indledende forstudier til stykket.

I 2013 arbejder en gruppe rollespillere med at leve sig ind i stykkets roller og tematik, så det gøres relevant for samtiden.

Fokus i fortællingen ligger på prøveforløbet og rollernes kamp om at få en plads i forestillingens centrale scene. Som midler i denne kappestrid presser skuespillerne sig selv og hinanden gennem indlevelsesteknikker, intriger og ren voksenmobning.

De fleste scener spilles live eller semi-live og centrerer sig om skuespillernes arbejde med roller og scener. En del vil tage udgangspunkt i teaterøvelser i indlevelse og nærvær inspireret af William Esper Studio (teaterskole i New York).

Spillet på:

Fastaval (2013)
Knudepunkt (2015)

Priser:

Fastaval (2013)

Vinder, Bedste Scenarie [+]
Nomineret, Bedste Roller [+]
Nomineret, Bedste Virkemidler [+]

Trivia:Indsend rettelser for denne side