Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

In English

Priser
Log ind [via Facebook]
Log ind [via Twitter]

Tilbagefald

Forside til Tilbagefald

(AKA: Relapse)

Genre: Drama
Deltagere: 1 GM, 4 spillere

Af:

Ikon - ForfatterMax Møller

Download:

PDF Scenariet (3,7 MB)
PDF Characters in English (0,1 MB)

Foromtale:

Alt i vores familie drejede sig om far – om han var rask eller syg, sur eller glad. Alt kunne vende på fem minutter. Og jeg vidste aldrig hvornår. Og så var det ligegyldigt, hvor rart vi havde haft det sammen dagen før. Middagsmaden var altid det værste tidspunkt på døgnet. Der kunne vi ikke gemme os eller undgå ham.

Jeg døbte en af mine bamser “lille far”. Jeg aede ham, puttede ham og læste højt. Jeg trøstede ham og knugede ham hårdt ind til mig, når han var ked ad det. Jeg gav ham dejlig mad og fortalte, hvor meget jeg holdt af ham. Og efter et stykke tid blev “lille far” helt rask igen.

Jeg indfandt mig hurtigt i rollen som den “lille voksne”. Halv fem gik jeg op til bussen for at hente mor fra arbejde og give hende en “vejrudsigt”, som vi kaldte det. Om han sov, var
vanvittig eller bare fuld. Når far ikke kom hjem, sendte mor mig afsted. Jeg gik fra værtshus til værtshus og ledte, nogle gange til langt ud på natten. Jeg nøjedes med at fortælle om de sjove episoder, fordi jeg var bange for de andres reaktion.

Når der var gæster, skulle jeg altid kysse far og mor godnat. Det skulle vel se ud som familieidyl. Vi kunne endda selv komme til at tvivle på, om der virkelig var noget galt. For det var jo en selvfølge for os. Det var bare sådan, det var.


Tilbagefald skildrer en familie i alkoholismens skygge. Der snakkes ikke om det, det er bare en del af hverdagen. Familien dækker over det, både over for andre, hinanden og sig selv. I løbet af scenariet kommer farens misbrug mere og mere ud af kontrol, og konflikterne bryder ud i lys lue.

Tilbagefald er intenst, tæt ROLLEspil med fokus på indlevelse og at skabe en stærk, vedkommende historie sammen. Det er tavst spil, indforståede blikke og overrumplende, voldsomme vredesudbrud. Det er scener om skam, skyld og medynk baseret på autentiske beretninger. Det er et scenarie, der giver spillerne meget frie hænder og lægger op til at spillerne investerer sig selv i spillet.

Spillet på:

Fastaval (2012)
Blackbox Cph II (2012)

Priser:

Fastaval (2012)

Vinder, Bedste Formidling [+]
Nomineret, Bedste Scenarie [+]
Nomineret, Bedste Fortælling [+]

Trivia:Indsend rettelser for denne side