Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter scenarie
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

Priser

In English
Log ind:

Chiaroscuro

Forside til Chiaroscuro

System: Systemløst
Genre: Drama, Projekt R'lyeh, Thriller
Deltagere: 4 spillere

Af:

ForfatterMikkel Bækgaard

Download:

PDF Handouts (0,8 MB)
PDF Spilpersoner (1,1 MB)
PDF Scenarieteksten (8,0 MB)

Foromtale:

Papir efter papir lander i dyngen. Klik på klik fra skrivemaskinen. Kraftige skygger - sort og hvidt på væggene. Deforme ansigter i groteske situationer. Flere klik. Ding! Linieskift. Manuskriptet tager form; side for side. En kejser bliver født. Måske den sidste i denne tidsalder. Det største, mest vovede og mest kontroversielle kunstværk, der endnu er skabt i Babelsberg. Stumfilmens konge troner på toppen af Brandenburger Tor. Skygger så lange som djævelens negle. Tiden er på vej, og det samme er forfaldet. Alle vil have en bid af den sidste triumf.

Berlin, 1929. Det slagne riges hovedstad. Republikkens mellemspil. Mord og dekadence. Film og Cabaret. Tre historier væves sammen til én. Tråde af celluloid og begær. En natklub, et mord, en filmproduktion; en jagt på samme skæbne - kunstens eviggyldige objekt - den ultimative succes.

Chiaroscuro: Udtales »Khy-A-ro-Skooro«. Brugen af lys og skygge i en billedlig gengivelse. Det dramatiske arrangement af mørke og lyse elementer i billeder eller arkitektur. Den specielle makeup-effekt, der fremhæver visse karikerede træk og skjuler andre.

Spillet på:

Fastaval (2004)
Orkon - Aspiranteksamen (2004)
Hyggecon - Vive la Résistance (2004)
ConTakt II (2004)
Vintersol (2007)
Vintersol (2013)

Priser:

Fastaval (2004)

Vinder, Publikumsprisen [+]
Nomineret, Bedste Scenarie

Orkon - Aspiranteksamen (2004)

Vinder, Hædrende omtale [+]

Trivia:

Links:

Scenariet til download på Projekt R'lyeh: http://rlyeh.alexandria.dk/pub/scenarier/scenarie.php3?id=74Indsend rettelser for denne side