Alexandria

Om Alexandria
Indsend rettelser
Kontakt os

Søg efter spil
Tags
Alexandria i tal

Kalender
Jost-spillet
Blog-feeds

Priser

In English
Log ind:
Vælg sprog:

daennbsv

Velkommen til Alexandria

Rollespilsbiblioteket Alexandria slår dørene op til en fortegnelse på over 6.000 scenarier, 3.000 forfattere og spildesignere, 700 kongresser og 250 brætspil.


Alexandria er en fortegnelse over rollespil i Danmark og Norden, herunder scenarier, forfattere og kongresser. Databasen kan blandt andet bruges som en ressource for rollespillere. Fra et scenarie har du således mulighed for at bevæge dig videre og læse om forfatteren bag, om de kongresser, scenariet har været spillet på, om det system, scenariet er skrevet til, og meget mere.

Alexandria er på sin vis også et bevaringsprojekt. Organiseret rollespil i har en beskeden historie, men alligevel er en stor del af den ved at gå i glemmebogen. Én ting er i hvert fald sikkert: Det bliver ikke lettere med tiden at opstøve historiske fakta.

Alexandrias data er indsamlet fra støvede programmer og rollespillere med hukommelse som elefanter. Det siger sig selv, at der vil kunne være fejl i Alexandrias materiale; fx vil et scenarie kunne have været aflyst på en kongres uden vores viden, og folk husker nogle gange ganske enkelt forkert. Alexandria er således afhængig af de danske rollespilleres kollektive hukommelse - du kan også bidrage med rettelser.

Ydermere rummer Alexandria scenarier for alle kongres-forfattere, der har ønsket at lægge deres scenarier til download.

Scenarier til downloads må afvikles privat. Hvis der ikke er angivet noget i det downloadede scenarie, skal du kontakte forfatteren og få tilladelse at køre scenariet på en kongres eller under kommercielle vilkår.

Du må gerne bruge delmængder af informationer fra Alexandria, fx hvis du har hentet foromtaler til dit kongres-program. Vi beder blot om at blive krediteret med en henvisning/link til alexandria.dk.

Helt formelt er Alexandria som en samlet database beskyttet af Ophavsretslovens § 71 omhandlende kataloger, databaser m.m.

Alexandrias datastruktur, programmering, dataindsamling og overordnede drift varetages af Peter Brodersen. Derudover er der en række redaktører, som hjælper godt til med den løbende indtastning Alexandria er et ikke-kommercielt projekt, startet på eget initiativ, på baggrund af lyst og interesse. Vi er ikke en forening, og vi har ikke søgt eller fået økonomisk støtte af nogen.